Facebook  Youtube
Regionální potravina

Devět výrobců ze Středočeského kraje si v Národním zemědělském muzeu převzalo ocenění Regionální potravina

17. 8. 2020

V pražském Národním zemědělském muzeu se v sobotu u příležitosti Dne zemědělství a potravinářství předávala ocenění Regionální potravina. Prestižní značku převzalo celkem devět výrobců ze Středočeského kraje, jejichž výrobky byly v rámci jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina hodnotitelskou komisí vybrány jako ty nejlepší z nejlepších.

„Naše farma hospodaří od samého počátku v systému ekologického zemědělství. Cílem je produkce kvalitních potravin vyráběných podle tradičních receptur a v souladu s přírodou.Dělá nám radost vyrábět produkty, které jsou poctivé, chutné a bez jakýchkoli konzervantů, zahušťovadel, barviv, sušeného mléka a stabilizátorů. Při výrobě používáme pouze mléko, mikrobiální kultury a syřidlo,“ říká Alžběta Kosařová z farmy Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o, která v letošním ročníku bodovala se svým Žervé. Každý člověk by si dle ní měl ve svém regionu najít svého pekaře, mlékaře, uzenáře, nakupovat od něj jeho potraviny a věřit jeho práci.

Značku Regionální potravina Středočeská 2020 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM

Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Jestřebický Rancher

WIFCOM a.s.

 3.

Sýry včetně tvarohu

Žervé

Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Zakysaná smetana z obce Ohaře

PROTECO AGRO s.r.o.

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Žitný chléb 600g

CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Hruškové tartaletky

Integrovaná střední škola, Jesenice, Žatecká 1

 7.

Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

100% Jablečný mošt odrůdový

Ing. Pavel Voráček

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Hrách zahradní

HANKA MOCHOV s.r.o.

 9.

Ostatní

Selský hovězí guláš

Zdeněk Absolon s.r.o.

Prestižní ocenění výrobci převzali z rukou Mgr. Jana Veselského, koordinátora Celostátní sítě pro venkov pro Prahu a Střední Čechy. Značku Regionální potravina mohou získat malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 311 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.