Facebook  Youtube
Regionální potravina

Dva ocenění producenti jsou ve finále soutěže Živnostník roku 2013 – podpořte je!

2. 10. 2013

Soutěž Živnostník roku 2013 zná finalisty z prvních pěti hodnocených krajů České republiky. Jsou mezi nimi i držitelé Regionální potraviny František Dlask z Ústeckého kraje a Pavel Janoš z Pardubic. Jako krajští vítězové postupují do celostátního kola, kde se utkají v konkurenci dalších dvanácti regionálních živnostníků. O jejich konečném umístění rozhodne veřejnost i finálová porota v poměru hlasů 1: 1. Hlasujte i vy od 23. 10. do 10. 11. formou SMS. Pro možnosti hlasování sledujte www.firmaroku.cz.

František Dlask provozuje dvě kavárny vídeňského typu  - jednu ve Varnsdorfu a druhou ve Šluknově. Podniká už od roku 1996, kdy začal ještě při studiu provozovat bufet v divadle. Jako vystudovaný hoteliér a absolvent Institutu turismu tak zůstal v oboru. Nabídka kavárny se odlišuje výbornými domácími zákusky – za svůj větrník získal František Dlask v roce 2012 značku Regionální potravina.

Pavel Janoš po revoluci úspěšně navázal na rodinné perníkářské řemeslo: „Žil jsem v rodině, kde voněl marcipán a perník. Když se před 25 lety podmínky změnily, rozhodl jsem se zachovat rodinnou tradici. Pečeme podle nejstarší receptury. No nechte ležet staré cukrářské knihy s recepty, formy, starožitný šlehač či hnětač ladem.“ Za sadu Pardubického perníku získal Pavel Janoš značku Regionální potravina v roce 2010.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.