Jihočeši mají své vítěze v soutěži o Regionální potravinu

17. 5. 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA

České Budějovice 17. května 2018 – V Jihočeském kraji se už podeváté vybíraly „top“ výrobky, které ponesou na další čtyři roky značku Regionální potravina. Hodnotitelská komise ocenila dalších osm výrobků z jihu Čech. O značku zde letos soutěžilo 67 produktů od 20 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované, kde se utkalo 17 výrobků.

Ocenění Regionální potravina se uděluje od roku 2010. V krajských soutěžích ho získají jen ty nejlepší potraviny od malých a středních regionálních výrobců. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je v nich minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou jejich charakteristické rysy. Za spotřebiteli necestují stovky kilometrů, ale vzdálenosti mezi firmami a obchody jsou krátké a tím pádem i ekologické. Soutěží se v devíti kategoriích, v každé může zvítězit jen jediný výrobek.

K  udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2018 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Burgunská šunka,

Libor Novák, Hlincova Hora

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Zvěřinová klobása,

ZEFA Volary s.r.o.

 

Sýry, včetně tvarohu

Ovčí gouda archivní sýr,

STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ JOGURTOVÉ MLÉKO - MED,

Rodinná farma Výrov s.r.o.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Rybářský chléb,

Pekařství MPM s.r.o

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Karamelový řez,

Pekařství MPM s.r.o

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

SLÁDKOVO SVÁTEČNÍ SPECIÁLNÍ SVĚTLÉ 14%,

Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

-

 

Ostatní

MALAWI – UZENÝ FILET,

Tilapia s.r.o.

 Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

PhDr. Adolf Boháček – AB AGENTURA

Mobil: +420 608 444 537

Email: info@abagentura.cz, bohacek@abagentura.cz

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2016 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.