Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ocenění Regionální potravina si o víkendu převzali producenti z Jihočeského a Středočeského kraje

16. 8. 2021

Druhý srpnový víkend byl ve znamení předávání cen Regionální potravina. Letos to byl už dvanáctý ročník této soutěže. Zelenou pečeť kvality si přebrali v sobotu na Myslivecké Třeboni jihočeští producenti, v neděli pak hostila slavnostní předávání za Středočeský kraj Kutná Hora.

Předávání ocenění Středočeské Regionální potraviny doplnil také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci mohli na Palackého náměstí v Kutné Hoře ochutnat a nakoupit oceněné produkty a navštívit také stánky ostatních regionálních výrobců. Ve Středočeském kraji proměnilo v letošním ročníku své nominace celkem osm výrobců, kteří si převzali certifikáty od ministra zemědělství Miroslava Tomana a zástupce generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Miloše Jirovského.

Středočeskou Regionální potravinou 2021 se staly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI

Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

Jestřebický advenťák

WIFCOM

 3.

Sýry včetně tvarohu

BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé

Mgr. Karolina Mikšíková

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Nevyhlášeno

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Kváskový pecen Cvrčovický 750g

CVRČOVICKÁ PEKÁRNA,

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Jogurtový dezert

Integrovaná střední škola, Jesenice, Žatecká 1

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Sirupy od sejkorky - levandulový

Martina Koníčková

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem výběrový (Extra) méně sladký Ostružina

Berry servis,

 9.

Ostatní

MODRÝ MÁK V PRESU

Třebaňské oleje

  V Třeboni se předávání ujali zástupci Ministerstva zemědělství a SZIF, tedy ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Jitka Götzová a ředitel Regionálního odboru České Budějovice Jiří Chmel.

Regionální potravinou Jihočeského kraje 2021 se staly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Závišínská klobása

Zemědělské družstvo Bělčice

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

Jihočeské Jerky ZVĚŘINOVÉ S PEPŘEM

Jihočeské Jerky

 3.

Sýry včetně tvarohu

SÝR s vlašskými ořechy

Jaroslav Kryzan

 4.

Mléčné výrobky ostatní

ČERSTVÉ KOLENSKÉ MLÉKO, plnotučné

Zemědělské obchodní družstvo Kolný

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Chléb dačický žitný 1200g

Dačická pekárna

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Nevyhlášeno

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

ŠNAPSERIE BLATNÁ GRIOTKA

Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Jahodový džem

Jaroslav Vališ

 9.

Ostatní

Škvarková pomazánka

ZVS NEMYŠL

Ocenění Regionální potravina můžou získat jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může zelené logo RP daného kraje užívat na obalu výrobku čtyři roky. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.

 Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži najdete na webu regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.