Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ocenění Regionální potravina si v Jihlavě převzalo sedm výrobců z kraje Vysočina

7. 9. 2020

Sobotní Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka!

Značku Regionální potravina v roce 2020 v kraji Vysočina získali:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Zauzená žebírka pečená na kmíně

Řeznictví Stejskal s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 

Sýry, včetně tvarohu

POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ

BIOFARMA DoRa s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové

Jaroměřická mlékárna, a.s.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Sakrajda

Lucie Krejčová, Pikárec

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Nevyhlášeno

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

hrádecká MEDOVINA s chmelovou příchutí

Mgr. Krejčová Markéta, Roučkovice

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Oliver

Farma Kožichovice s.r.o.

 

Ostatní

Sumeček africký – filet s kůží

Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo

V soutěži už poněkolikáté bodovala Lucie Krejčová, i v tomto roce to bylo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. "Vítězství v soutěži Regionální potravina si velice vážím, zvláště když už se mi povedlo vyhrát třikrát. První dvě vítězství byly s výrobkem Pikárecké perníkové preclíčky a letos s perníkovými bábovičkami, které se jmenují Sakrajda. Znamená to pro mě účast na spoustě prodejních akcí, na které bych se jinak nedostala a pár dalších odběratelů, kteří si naší výhry cení. Začít s podnikáním a udržet ho, je pro mě, stejně jako pro většinu takto malých podnikatelů těžké, ale Regionální potravina mi pomohla s prodejem."

Ocenění producenti potravin převzali prestižní ceny z rukou Víta Růžičky ze Státního zemědělského intervenčního fondu a náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka. Oceněným poblahopřál i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Soutěž Regionální potravina - jeden z projektů ministerstva zemědělství - podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin po celém Česku. Za administraci značky zodpovídá Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek může čtyři roky mít na svém obalu značku Regionální potravina.

Výrobky přihlášené do soutěže každoročně hodnotí komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.