Předávání cen Regionální potravina na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje

25. 5. 2018

Tisková zpráva

Předávání cen Regionální potravina na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje

Plzeň 25. května 2018 – Dnes se na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj slavnostně předávala ocenění letošním vítězům soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. Z rukou náměstka ministra zemědělství Petra Jílka a ředitele Regionálního odboru SZIF České Budějovice Jiřího Chmele je převzalo devět výrobců. Prestižní značku má v současné době 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

 

Kdo fandí regionálním potravinám, ten si na nádvoří plzeňského pivovaru přišel na své. U příležitosti už osmého ročníku Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje se zde totiž jedlo, pilo a hodovalo více než obvykle. Na tom letošním čekalo návštěvníky plno dobrot, a to nejenom našich tuzemských, ale i z Bavorska. Součástí programu byl totiž projekt „Regionální potraviny bez hranic“. Nechyběla ani kuchařská show, k vidění byl souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem a svůj kuchařský um předvedli také žáci z hotelových škol obou regionů. Na nádvoří pivovaru probíhal zároveň tradiční farmářský trh, ochutnávky a doprovodný kulturní program.

 

Festival se stal také dějištěm pro slavnostní předávání ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Před dvěma týdny hodnotitelská komise v  soutěži o Regionální potravinu vybrala „TOP“ výrobky daného kraje a právě dnes si ocenění převzali jejich výrobci. O soutěž je každoročně velký zájem, letos probíhá už její devátý ročník. O titul Regionální potravina se zde přihlásilo 111 výrobků od 33 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované.

Značka si za dobu své existence vybudovala renomé, získávají ji každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky. V současné době má ocenění 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Soutěž Regionální potravina je projekt Ministerstva zemědělství a podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Čerstvým vítězům gratulujeme a přejeme, aby jejich produkty zákazníkům chutnaly. A které výrobky za Plzeňský kraj v letošním roce rozšířily řady Regionální potraviny?

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Mandlový játrový sýr,

KVARDA spol. s r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pánská přesnídávka,

Plzák z Plzně s.r.o.

 

Sýry, včetně tvarohu

BIO PAŘENÝ SÝR – UZLÍK,

Ing. Olga Lukšová

 

Mléčné výrobky ostatní

POMAZÁNEK,

Ing. Jan Junek

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Chodský koláč,

Pekařství Malinová, s.r.o.

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Makový řez,

Marie Vondrovicová

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Nebílovský mošt – jablko-hruška,

LUKRENA a.s.

 

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODY s mátou – džem výběrový extra,

Renata Skálová

 

Ostatní

Med lesní, medovicový,

Ing. Jaroslav Lstibůrek

 

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2016 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.