VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Předávání cen Regionální potravina na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje

25. 5. 2018

Tisková zpráva

Předávání cen Regionální potravina na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje

Plzeň 25. května 2018 – Dnes se na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj slavnostně předávala ocenění letošním vítězům soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. Z rukou náměstka ministra zemědělství Petra Jílka a ředitele Regionálního odboru SZIF České Budějovice Jiřího Chmele je převzalo devět výrobců. Prestižní značku má v současné době 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

 

Kdo fandí regionálním potravinám, ten si na nádvoří plzeňského pivovaru přišel na své. U příležitosti už osmého ročníku Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje se zde totiž jedlo, pilo a hodovalo více než obvykle. Na tom letošním čekalo návštěvníky plno dobrot, a to nejenom našich tuzemských, ale i z Bavorska. Součástí programu byl totiž projekt „Regionální potraviny bez hranic“. Nechyběla ani kuchařská show, k vidění byl souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem a svůj kuchařský um předvedli také žáci z hotelových škol obou regionů. Na nádvoří pivovaru probíhal zároveň tradiční farmářský trh, ochutnávky a doprovodný kulturní program.

 

Festival se stal také dějištěm pro slavnostní předávání ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Před dvěma týdny hodnotitelská komise v  soutěži o Regionální potravinu vybrala „TOP“ výrobky daného kraje a právě dnes si ocenění převzali jejich výrobci. O soutěž je každoročně velký zájem, letos probíhá už její devátý ročník. O titul Regionální potravina se zde přihlásilo 111 výrobků od 33 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované.

Značka si za dobu své existence vybudovala renomé, získávají ji každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky. V současné době má ocenění 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Soutěž Regionální potravina je projekt Ministerstva zemědělství a podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Čerstvým vítězům gratulujeme a přejeme, aby jejich produkty zákazníkům chutnaly. A které výrobky za Plzeňský kraj v letošním roce rozšířily řady Regionální potraviny?

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Mandlový játrový sýr,

KVARDA spol. s r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pánská přesnídávka,

Plzák z Plzně s.r.o.

 

Sýry, včetně tvarohu

BIO PAŘENÝ SÝR – UZLÍK,

Ing. Olga Lukšová

 

Mléčné výrobky ostatní

POMAZÁNEK,

Ing. Jan Junek

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Chodský koláč,

Pekařství Malinová, s.r.o.

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Makový řez,

Marie Vondrovicová

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Nebílovský mošt – jablko-hruška,

LUKRENA a.s.

 

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODY s mátou – džem výběrový extra,

Renata Skálová

 

Ostatní

Med lesní, medovicový,

Ing. Jaroslav Lstibůrek

 

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.