Předávání ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje

1. 9. 2017

Tisková zpráva

Hradec Králové, 1. září 2017 – Na Slavnostech královny Elišky se budou zítra, v sobotu 2. září, slavnostně předávat ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje, které vybrala odborná komise již v červnu. Jedná se o 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z daného regionu. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se zde letos ucházelo 136 produktů od 36 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 22 výrobků z kategorií Masné výrobky tepelně opracované a Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Tradiční Slavnosti královny Elišky se konají už od pátku 1. září, tj. ode dneška. Staročeský jarmark a ohňový průvod jsou jen úvodem k sobotnímu vyvrcholení slavnosti. V sobotu zahájí oslavy zvon Augustin zvoněním v 10 hodin. Poté tržiště oficiálně otevře hradecký primas. Na tržišti se propadnete do veselého středověku: Bavit vás budou kejklíři, historická hudba, doboví tanečníci, fandit můžete rytířům při jejich klání a sledovat pouliční divadlo. Ve 13.45 se očekává příjezd královny Elišky s průvodem a ve 14 hodin slavnostní ceremonie. Vše korunuje velký ohňostroj. Program bude probíhat paralelně na Malém i Velkém náměstí a v Žižkových sadech. V rámci těchto bohatých aktivit proběhne i předání ocenění Regionální potravina náměstkem ministra zemědělství Zdeňkem Adamcem a ředitelem Regionálního odboru Státního zemědělského intervenčního fondu v Hradci Králové Alešem Sobelem.

Výrobky byly vybrány dvěma šestičlennými komisemi, které tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značka Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2017 bude předána těmto výrobcům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

VEPŘOVÁ ŠUNKA DELIKATES

Skaličan a.s.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE

Ing. Jan Bošina, Vernéřovice

 

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR POLOTVRDÝ KARSIT

Karsit Agro a.s.

 

Mléčné výrobky ostatní

BIO OVČÍ MLÉKO Monika Menčíková

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

NOŽIČKOVIC SUŠENKY - LEVANDULKY

Nožička s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Bez ocenění

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

PRIMÁTOR PREMIUM

Primátor a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

FRYDRYCHOVY KŘÍŽALY Z FARMY – odrůda Topaz

Rodinná ovocnářská farma Miroslav Frydrych

 

Ostatní

MANKA SALÁTOVÁ

Fabio Produkt spol. s r.o.

 Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 520 produktů od 378 výrobců ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 

Mapa webu

Copyright 2015-2016 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.