Facebook  Youtube
Regionální potravina

PŘÍBĚH: Rodinné řeznictví s téměř třicetiletou tradicí

12. 2. 2021

Rozhodli se vybudovat značku regionálního výrobce a vyrábět masné produkty té nejvyšší kvality v duchu staletých tradic. Používají kvalitní suroviny, a kde to je možné, vyhýbají se chemickým přísadám. Získali již 2 ocenění Regionální potravina za kraj Moravskoslezský se svými výrobky Tatínkova šunka (2018) a Uzený bůček speciál (2019). Nemluvíme o nikom jiném než o rodinném řeznictví a uzenářství firmy MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s. r. o.

Co víc si přát než to, aby práce byla také vaším koníčkem? Tak je tomu v rodinném řeznictví a uzenářství firmy MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s. r. o. Zakladatel firmy, pan Stanislav Machač, měl celý život řeznické řemeslo ve velké úctě a dlouhá léta mu bylo milou zálibou. Pro svůj zápal, poctivost a díky lásce k tradici se brzy stal vyhledávaným místním řezníkem a nesměl chybět na žádné zabijačce v širokém okolí. Není proto divu, že se v roce 1992 rozhodl na tomto základu založit rodinnou firmu a svému koníčku se začal věnovat naplno a profesionálně.

Češi stále více preferují kvalitu

Filozofií moravskoslezského řeznictví a uzenářství je používat kvalitní základní suroviny
a tradiční postupy. „V průběhu let jsme se značně rozrostli a technologii výroby a provoz zmodernizovali. Stále však vyrábíme kvalitní masné výrobky vycházející z původních místních receptur,“ říká Tomáš Machač, syn zakladatele a jednatel firmy. „Už delší dobu pozoruji, že lidé více přemýšlejí nad kvalitou kupovaných potravin. Vidíme, že v našich firemních prodejnách stále roste poptávka po libovějších produktech, šunce a kvalitním výsekovém masu z vlastní porážky,“ pokračuje Machač.

Zisk Regionální potraviny

Odměnou pro výrobce jsou ocenění kvality jejich produktů, jako je např. Regionální potravina. Ročně ji získá v každém kraji 1 výrobek z dané kategorie. Machačovi se mohou pyšnit hned dvěma. V roce 2018 za Tatínkovu šunku a o rok později za Uzený bůček speciál. „Ocenění Regionální potravina pro naše výrobky si nesmírně vážíme. Jsou pro nás důkazem, že naše snaha o budování značky regionálního výrobce kvalitních masných produktů přináší ovoce.“

Tatínkova šunka

„Jakmile jsme začali vyvíjet Tatínkovu šunku, šlo nám o to, aby měla vysoký obsah kvalitního masa (dosáhli jsme 97 % masa) a měla co nejjednodušší, jen základní složení. Stejně jako kdysi táta vyráběl v domácím šunkovaru první šunkové pochoutky a myslel přitom právě na to, jak to před 100 lety mohl připravit řezník, který neměl k dispozici žádnou chemii. Této idey se držíme dodnes,“ vysvětluje zkušený řezník.

Uzený bůček speciál

Tuto filozofii naplňuje také další výrobek oceněný značkou Regionální potravina – Uzený bůček speciál. Při jeho výrobě jsou použity jen tradiční technologické postupy, tj. nasolení, uležení a vyuzení kouřem z bukových pilin.

Budoucnost firmy s Regionální potravinou

„Díky důvěrnému seznámení se značkou Regionální potravina připravujeme e-shop, kde lidé naleznou produkty nejen od dodavatelů se zmiňovaným oceněním, ale i od jiných kvalitních regionálních výrobců,“ dodává Tomáš Machač. V nabídce e-shopu bude také Tatínkova edice – sada nejtypičtějších masných výrobků řeznictví a uzenářství Machač, ošetřených sterilizací pro vysokou trvanlivost a komfortní skladování. Těšte se na prvotřídní paštiku, vepřovku, klobásku, tlačenku, jitrnici, jelito apod. v praktickém balení ve skle.

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.