Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina 2021 má za sebou finále v Karlovarském kraji

9. 8. 2021

Dvanáctý ročník soutěže Regionální potravina zakončily nominace za Karlovarský kraj. Hodnotitelé tam vybrali 9 výrobků.

O značku, která je zárukou kvality lokálních výrobků, se na Karlovarsku celkem ucházelo 84 výrobků od 17 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.

Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2021 těmto produktům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1. 

Masné výrobky tepelně opracované

Krušnohorská pečeně

Roman Krčma, Karlovy Vary

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HOVĚZÍ – svíčková

Statek Hlinky s.r.o.

 3.

Sýry včetně tvarohu

Adam

STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

poltovické bio máslo

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Bezlepkový veganský jablečný koláč

Markéta Pavelková, Loket

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Pařížský dort

Jana Bystřická, Nová Role

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

ENIČNÝ SPECIÁL 11º

Pivovar PERMON s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Žlutická sušená ŘEPA červená CHIPSY

REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o.

 3.

Ostatní

Podestýlková vejce

ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o.


O ocenění Regionální potravina se můžou ucházet jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, a to po dobu čtyř let.
Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden“, uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o. 

O nominacích rozhodovala hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.  Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.