Regionální potravina Jihočeského kraje je tu!

16. 7. 2020

Tisková zpráva

České Budějovice, 16. července 2020 – V Jihočeském kraji navrhla hodnotitelská komise letošní vítěze prestižního ocenění Regionální potravina. Cílem bylo vybrat regionální zemědělské a potravinářské výrobky, které jsou zárukou kvality a poctivosti místních výrobců. Celkem se v tomto kraji přihlásilo 24 producentů s 61 výrobky.

Komise navrhla udělit značku Regionální potravina Jihočeského kraje 2020 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Bělčický bok

Zemědělské družstvo Bělčice

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Jihočeské Jerky Hovězí – bylinky

Jihočeské Jerky s.r.o.

 3.

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR

Jaroslav Auský

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Farmářský kozí jogurt bílý Nubijka

Jana Drobilová Holcová

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Makovičník

Galaxie spol. s.r.o.

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Jogurtový makovníček

Jana Vlachová

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

LŽÍNSKÁ JABLKOVICE S KARAMELEM

Lihovar Lžín, spol. s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KYSANÉ KLOKOTSKÉ ZELÍ

ZAS Dražice, a.s.

 9.

Ostatní

JÁTRA ZE SUMEČKA V OLEJI

Tilapia s.r.o.

 

,,Vzhledem k současné situaci se povedlo obsadit všechny vítězné kategorie. Letošní zájem byl značný, obzvláště v kategorii Masné výrobky tepelně opracované", uvedl krajský koordinátor PhDr. Adolf Boháček z AB AGENTURY. 

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců.Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.