Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Jihomoravského kraje završila letošní ročník

21. 10. 2022

Na veletrhu Go a Region Tour 2022 v Brně se ve čtvrtek slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. Jihomoravský kraj, kde ocenění získaly například bio sýr nebo laskonka s karamelovým krémem, tak uzavřel letošní ročník soutěže.

Letos se zde o ocenění ucházelo 33 výrobců se 154 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali ve čtvrtek 20. října ředitel RO SZIF Brno Václav Říha a ředitel Odboru průřezových činností a zemědělských informací MZe Josef Čech. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

PODKOVA

JOSEF JŮZA

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

PANENKA S RŮŽOVÝM PEPŘEM

ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ ŠTULPOVI

Sýry včetně tvarohu

BIO ČERSTVÝ SÝR

MARKÉTA ŠEDIVÁ

Mléčné výrobky ostatní

TUČIBOMBA

VERONIKA KROPÁČKOVÁ

Pekařské výrobky včetně těstovin

KAVÁRENSKÝ KOLÁČ

PRIFILOM

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

LASKONKA S KARAMELOVÝM KRÉMEM

MARTINA HARNOŠOVÁ

Alkoholické a nealkoholické nápoje

NEKTAR MERUŇKA

FARMA U TŘÍ DUBŮ

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ŠTRÚDLOVÉ JABLÍČKO EXTRA DŽEM

ZUZANA BOUDOVÁ

Ostatní

OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

CHUŤ MORAVY

 "Jsme hrdí na to, že byl oceněn náš čerstvý sýr, který je základem téměř všech farem na světě zabývajících se zpracováním vlastního mléka. To, že porotu zaujal, je pro nás známkou toho, že s našimi produkty jdeme správnou cestou. Od ocenění očekáváme větší zviditelnění a rádi bychom dosáhli toho, aby spotřebitelé ve svém okolí hledali lokální výrobce potravin a podporovali je svými nákupními zvyklostmi,“ shrnula Markéta Šedivá z Farmy Člupy, oceněná za bio čerstvý sýr.

JMK- předávání 2022

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.