Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Kraje Vysočina má nové adepty na ocenění

24. 8. 2020

TISKOVÁ ZPRÁVA

Třebíč 24. srpna 2020 – V Kraji Vysočina se již po jedenácté soutěžilo o Regionální potravinu. Ze sedmi kategorií se vybíraly jedinečné výrobky výjimečných kvalit, které pocházejí svými surovinami i výrobou přímo z regionu. O značku se zde ucházelo celkem 68 produktů od 22 výrobců.

K  udělení značky Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise následujících 7 výrobků:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Zauzená žebírka pečená na kmíně

Řeznictví Stejskal s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3.

Sýry, včetně tvarohu

POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ

BIOFARMA DoRa s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové

Jaroměřická mlékárna, a.s.

 5.

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Sakrajda

Lucie Krejčová, Pikárec

 6.

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Nevyhlášeno

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

hrádecká MEDOVINA s chmelovou příchutí

Mgr. Krejčová Markéta, Roučkovice

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Oliver

Farma Kožichovice s.r.o.

 9.

Ostatní

Sumeček africký – filet s kůží

Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo

 

„Rok 2020 je poznamenán koronavirem. Odrazilo se to v počtu přihlášených výrobců i výrobků. Nejsilněji zastoupenou kategorií byla kategorie Ostatní a po ní následovala kategorie Alkoholických a nealkoholických nápojů. Celkově komise hodnotila 68 výrobků od 22 výrobců.“, říká krajský koordinátor Karel Coufal a ředitel OAK Třebíč.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku.

Výrobky přihlášené do soutěže hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.