Facebook  Youtube
Regionální potravina

Sedm výrobců z Královéhradecka získalo titul Regionální potravina 2021

29. 9. 2021

Karamelový větrník od prince nebo KOZÍ ŽERVÉ to jsou jen některé z výrobků, které se nově mohou pochlubit oceněním Regionální potravina. V Královéhradeckém kraji získalo značku kvality celkem sedm producentů.

Certifikáty si ocenění výrobci převzali na vinařském festivalu Hradecký Koštýř. I tam bylo možné oceněné výrobky samozřejmě ochutnat nebo si je zakoupit. Vítězům soutěže Regionální potravina v Královehradeckém kraji poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra zemědělství Aleš Kendík.

Krajský koordinátor soutěže Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o. uvedl: „Do soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 se přihlásilo rekordních 178 výrobků, což bylo nejvíce za dvanáctiletou historii pořádání této soutěže. Nejpočetněji zastoupenou kategorií byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Hodnotitelská komise zde vybírala z 38 vzorků.“

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

HOVĚZÍ PÁRKY

HAVLÍKŮV DVŮR

2. 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE S CIBULÍ

Ing. Jan Bošina, Vernéřovice

3. 

Sýry včetně tvarohu

KOZÍ ŽERVÉ

Krkonošská kozí farma

4. 

Mléčné výrobky ostatní

Farmářské mléko

Karsit Agro

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Žitný kvasový chléb s otrubami

Jiří Rudolf, Česká Skalice

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Karamelový větrník od prince

Radka Luňáková, Černilov

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

PODORLICKÁ VIŠŇOVICE

Podorlická sodovkárna

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Nevyhlášeno

9. 

Ostatní

Nevyhlášeno

Jedním z výrobků, který může na svém obalu prezentovat logo Regionální potravina, jsou HOVĚZÍ PÁRKY. Josef Havlík z firmy HAVLÍKŮV DVŮR o ocenění řekl: „Regionální potravinu chápeme jako známku, že naši práci děláme dobře. Je to ocenění pro lidi, pro naše přátele i kolegy, s kterými spolupracujeme.“

Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo užívat značku Regionální potravina, což značí, že výrobky jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.