V Holašovicích se předávala ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje

20. 7. 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA

V Holašovicích se předávala ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje

Holašovice 20. července 2018 – Výrobci, kteří zvítězili v letošní soutěži Regionální potravina Jihočeského kraje, si dnes převzali svá ocenění na Selských slavnostech v Holašovicích. Cenu předávali: ministr zemědělství Miroslav Toman, hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stránská a ředitel RO SZIF Jihočeského kraje Jiří Chmel. Značka Regionální potravina se uděluje už po deváté nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

Kdo by neznal Holašovice. Malebná vesnička v Jihočeském kraji s unikátním komplexem vesnické architektury zvané selské baroko. Zde se od 20. do 22. července koná už 21. ročník tradičních Selských slavností. Na návštěvníky čeká bohatý program v lidovém duchu, staročeský venkovský jarmark i atraktivní barokní ohňostroj na oslavu 20. výročí zápisu Holašovic na seznam památek světového dědictví UNESCO. Pořadatelé myslí pochopitelně i na děti. Ty si zde mohou například pohrát tak, jako kdysi jejich rodiče a prarodiče.

V příjemné atmosféře Selských slavností se dnes, v den zahájení, předávala ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje letošním výhercům. Prestižní značku získávají malí a střední zemědělci a producenti potravin v soutěži, která probíhá v jednotlivých krajích ČR. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost. Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. V současné době má značku 529 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz

V Jihočeském kraji se letos o Regionální potravinu ucházelo 67 produktů od 20 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích. Největší zájem byl o Masné výrobky tepelně opracované, neobsazená zůstala kategorie Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.

Všem výhercům srdečně gratulujeme.

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje 2018 obdržely tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Burgunská šunka,

Libor Novák, Hlincova Hora

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Zvěřinová klobása,

ZEFA Volary s.r.o.

 

Sýry, včetně tvarohu

Ovčí gouda archivní sýr,

STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ JOGURTOVÉ MLÉKO - MED,

Rodinná farma Výrov s.r.o.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Rybářský chléb,

Pekařství MPM s.r.o

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Karamelový řez,

Pekařství MPM s.r.o

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

SLÁDKOVO SVÁTEČNÍ SPECIÁLNÍ SVĚTLÉ 14%,

Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

-

 

Ostatní

MALAWI – UZENÝ FILET,

Tilapia s.r.o.

 

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 
Společné foto oceněných výrobků

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.