V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2017

19. 6. 2017

Tisková zpráva

V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Hradec Králové, 19. června 2017 - Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2017. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 136 produktů od 36 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 22 výrobků z kategorií Masné výrobky tepelně opracované a Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Výrobky hodnotily dvě šestičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2017 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

VEPŘOVÁ ŠUNKA DELIKATES

Skaličan a.s.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE

Ing. Jan Bošina, Vernéřovice

 

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR POLOTVRDÝ KARSIT

Karsit Agro a.s.

 

Mléčné výrobky ostatní

BIO OVČÍ MLÉKO Monika Menčíková

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

NOŽIČKOVIC SUŠENKY - LEVANDULKY

Nožička s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Bez ocenění

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

PRIMÁTOR PREMIUM

Primátor a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

FRYDRYCHOVY KŘÍŽALY Z FARMY – odrůda Topaz

Rodinná ovocnářská farma Miroslav Frydrych

 

Ostatní

MANKA SALÁTOVÁ

Fabio Produkt spol. s r.o.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Kateřina Papíková, Lukáš Vacek - F E S T I N G s.r.o.

Mobil: +420 604 427 860, +420 602 252 242

E-mail: regionalnipotravina@festinghk.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.