Známe vítěze v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje

10. 7. 2020

Praha, 10. července 2020 - Jedenáctý ročník soutěže o nejlepší Regionální potravinu je v plném proudu. Šestým krajem, kde se vybíraly ty nejlepší produkty, byl Plzeňský kraj. O prestižní značku se zde ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců, porota přitom ocenila 9 z nich. Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže.

K  udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2020 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Zlatý Bůček

Plzák z Plzně s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou

Jaroslav Procházka

 

Sýry včetně tvarohu

Tvaroh tučný

Václav Dub

 

Mléčné výrobky ostatní

Jogotvaroh

Meclovská zemědělská, a. s.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Chléb víkendový

PEKO - Němečková s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Klatovský perník

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

Hrobník 15° černý speciál

Robert Beneš

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Pikantní okurkový salát

Josef Vanický

 

Ostatní

Tolstolobik uzený, porcovaný

Zpracovna ryb Klatovy a.s.

„V letošním ročníku to měla porota velmi těžké, což dokládaly i malé rozdíly v bodovém hodnocení. Jsme rádi, že se Regionální potravina Plzeňského kraje uskutečnila a z našeho pohledu i povedla“, říká regionální koordinátor Ivo Šašek. 

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských

a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může značku Regionální potravina daného kraje užívat čtyři roky. Po této lhůtě ji musí opět obhajovat.

Komisi, která o udělení ocenění rozhoduje, tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

  

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.