Facebook  Youtube
Regionální potravina

Jako první si ocenění Regionální potravina převzali výrobci z Pardubického kraje

13. 6. 2022

V rámci Dnů Pardubického kraje se odehrála slavnostní událost. Pro ocenění Regionální potravina si přišlo devět místních výrobců, kteří letos se svými produkty nejvíce zaujali hodnotitelskou komisi a jejichž úspěch potvrdil svým podpisem ministr zemědělství.

Patří k nim Jana Vondroušová se zákuskem Boží řez anebo Petr Souček a jeho Kefírový nápoj. Do soutěže se tu přihlásilo celkem 155 produktů od 38 výrobců. Ocenění předali v pátek 10. 6. za SZIF ředitel Regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel a za ministerstvo zemědělství náměstek ministra Radek Holomčík. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Pardubického kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

TLAČENKA

ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO ROSICE U CHRASTI

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

KONFITOVANÁ VEPŘOVÁ LÍČKA S KAMPOTSKÝM PEPŘEM A MOŘSKOU SOLÍ

JOSEF MORÁVEK, VRAČOVICE

 3

Sýry včetně tvarohu

SLOUPNICKÝ A2 TVAROH TUČNÝ

ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO SE SÍDLEM VE SLOUPNICI

 4

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍROVÝ NÁPOJ

PETR SOUČEK, PARDUBICE-CIHELNA

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

DROBULKA

DAVID NOVÁK, UHERSKO

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

BOŽÍ ŘEZ

JANA VONDROUŠOVÁ, BUKOVKA

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

SUDLIČKA OŘECHOVKA OŘECHOVÝ LIKÉR

FONTICULUS

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

HRUŠKOVO JABLEČNÝ EXTRA DŽEM S OŘECHY

BILERBIN

 9

Ostatní

KUNĚTICKÉ VIŠNĚ V RUMU

ZDENĚK PAVLIS, KUNĚTICE

 

 „Regionální potravina je velmi záslužnou činností, která v českých spotřebitelích probouzí ‚výrobkové vlastenectví‘. Považuji ji za vynikající nápad, jak tento patriotismus prosazovat. Účast a ocenění v Regionální potravině pro mne také znamená možnost hrdě ukazovat našim a zejména potencionálním zákazníkům, že se v konkurenci lokální kvality ani po třiceti letech provozu neztratíme,“ shrnul své dojmy David Novák ze Statku Uhersko, který získal ocenění za pečenou sladkou Drobulku.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.