VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Karlovarský kraj má devět nově oceněných výrobků se značkou Regionální potravina

11. 10. 2014

(Mariánské Lázně, 11. října 2014) Devět malých a středních producentů z Karlovarského kraje si dnes odpoledne přišlo převzít ocenění Regionální potravina pro své výrobky. Značku jim předal hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný v rámci Lázeňského dne jablek v Mariánských Lázních.

„Projekt Regionální potravina podporuje ty nejlepší produkty z krajů. Soutěž je určena pro střední a malé podniky, tedy ty, které na vlastní propagaci nemají tolik prostředků, a celostátní kampaň jim tak může pomoci  proniknout na trh. Spotřebitelé pak mají při nákupu výrobků s Regionální potravinou záruku kvality a regionálního původu,“ říká ministr zemědělství Marian Jurečka. Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky, každý rok ocenění získá přibližně stovka nejlepších výrobků z celé země. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 84 produktů od 20 výrobců. O logo producenti soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie „Masné výrobky tepelně opracované“ a kategorie „Ostatní“.

V rámci Lázeňského dne jablek mohli návštěvníci oceněné výrobky ochutnat i zakoupit. Prezentace značky Regionální potravina byla součástí bohatého programu, na kterém mohli návštěvníci vidět výstavu různých odrůd jablek a hrušek, celý den probíhal jarmark místních výrobců a řemeslníků, hudební vystoupení, konzultace k zahrádkaření apod. Každou hodinu slavnost zpříjemnila zpívající fontána.

Značku Regionální potravina ministerstvo zemědělství uděluje těm nejlepším regionálním výrobkům na čtyři roky. V každé kategorii může v daném kraji vyhrát vždy jen jeden výrobek. Oceňuje se zejména vztah výrobku k regionu, použité suroviny či senzorické vlastnosti.

Značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2014 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Hroznětínská krůtí šunka
Ladislav Zdeněk
2. Masné výrobky trvanlivé Chebský kabanos
Roman Jelen
3. Sýry včetně tvarohu Ovčí sýr Arnika
Horský statek Abertamy s.r.o.
4. Mléčné výrobky ostatní Sladký tvarohový krém
s čokoládou

Belina s.r.o.
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Chléb Boží Dar
Karlovarská pekárna TREND s.r.o
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Bečovské oplatky
Stanislav Pytlík
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Polotmavý 12 ležák
Pivovar Permon s. r.o
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Sušené višně
Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
9. Ostatní Krásenské čajování –
švestkové

Jitka Šimůnková

Kontakt pro další informace:

Zdeněk Perlinger
Regionální agrární komora Karlovarského kraje
tel.: 607 103 244
Email: perlinger@volnycz
Email: tiskove@mzecz

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obalu výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.