Facebook  Youtube
Regionální potravina

Moravskoslezský kraj zná výrobky nominované na ocenění Regionální potravina

2. 7. 2020

Praha, 2. července 2020 – Jedenáctý ročník soutěže Regionální potravina pokračuje. Hodnotitelská komise se tentokrát sešla v Moravskoslezském kraji, kde na ni opět připadl nelehký úkol – vybrat z 97 přihlášených výrobků ten jeden nejlepší v každé z devíti kategorií.

Hodnotící komise navrhla udělit značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2020 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

Klobása dědy Pilčíka

Řeznictví H+H, s.r.o.

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3

Sýry včetně tvarohu

JESENICKÝ HORSKÝ SÝR

Stanislav Zámečník, Ostrava - Poruba

 4

Mléčné výrobky ostatní

ZÁKYS HLAVNICKÝ FARMÁŘSKÝ

Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

Hukvaldský lopaťák hruškový

Hukvaldská pekárna s.r.o.

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Karamelový větrník - Labužník Celiak

Labumix s.r.o.

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK 13 pivo silné polotmavé

SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK s.r.o.

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Hranáček - rajčata cherry podlouhlá červená

Farma Bezdínek s.r.o.

 9

Ostatní

Libavský MED PASTOVÝ

Dalibor Vranik, Budišov nad Budišovkou

 

„Těší nás, že se do soutěže, přes současnou situaci s koronavirem v kraji přihlásilo celkem 27 výrobců s 97 výrobky. Obzvláště silně byla zastoupená kategorie Pekařských výrobků, ve které zvítězila Hukvaldská pekárna a obhájila tak značku z roku 2015, pro tentokrát s Hukvaldským lopaťákem hruškovým“, uvedl regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

 Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

 

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy a Potravinářské komory ČR.

 

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.