VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Na Regionálních potravinách si na Zemi živitelce pochutnal i prezident republiky

10. 9. 2013

Regionální potravina připravila i letos pro návštěvníky výstavy Země živitelka bohatý program. U jejího stánku se vystřídali známí čeští kuchaři, kteří speciálně pro tuto akci připravili pokrmy z oceněných regionálních produktů. Expozici Regionální potraviny si při své návštěvě českobudějovického Výstaviště prohlédl prezident Miloš Zeman, premiér Jiří Rusnok a ministr zemědělství Miroslav Toman.

Zahájení jubilejního 40. ročníku výstavy si vedle stovek návštěvníků nenechali ujít ani prezident Miloš Zeman a ministr zemědělství Miroslav Toman. Oba obdrželi dárkový koš plný Regionálních potravin. Stejný dárek čekal také na premiéra Jiřího Rusnoka, který Zemi živitelku navštívil 31. srpna, v den dožínek. Dárky si mohli odnést i někteří návštěvníci. Každý den mohli po vyplnění soutěžního letáčku soutěžit  o tři chladící tašky plné produktů oceněných značkou Regionální potravina.

Na stánku Regionální potraviny se v termínu od 28. 8. do 3. 9. vystřídali známý čeští kuchaři. Speciálně pro tuto příležitost si připravili recepty s použitím oceněných surovin. Návštěvníci měli možnost ochutnat takové pochoutky, jakými byli tvarohovo-krupicové knedlíčky z biotvarohu s vanilkou a medem, farmářský kozí sýr s listovým salátem a dresinkem, uzený siven s křenovou pěnou, salátem a domácím chlebem nebo žateckou šunku pečenou na oříškovém biomásle s koprovou omáčkou a pečeným bramborem. Degustační menu připravili „Kluci v akci“ Filip Sajler a Ondřej Slanina a najdete ho zde (pdf).

Televizní kuchaře Kluky v akci vystřídal budějovický kuchař Petr Šíma, který stejně jako jeho kolegové používal produkty oceněné Regionální potravinou. Degustační porce pro návštěvníky se tentokrát skládaly z bramborových placek s makovou náplní, uzeného pstruha s česnekovým přelivem a polentou, uzenou kýtou s bramborovými resty a cibulovým zelím a k ochutnání byly také čerstvé těstoviny s hlívou ústřičnou a sýrem. Recepty jsou k dispozici zde (pdf).

Mimo kulinářské show se na pódiu prezentovala Potravinářská a Agrární komora, Kraj Vysočina, Ústecký kraj, Olomoucký kraj, Jihomoravský kraj a Plzeňský kraj. Vedle hlavní expozice vystavovali výrobci v menších stáncích.  Návštěvníci agrosalonu se mohli seznámit s produkcí firem Bohemilk, Vitaminátor, Kand, Zubr, masné výroby Moravan, s produkty včelaře Vavřince Turčína, firmy Rakytník Pavla Cvrčka, Polabských mlékáren, Corax Trading nebo Miltry. Někteří své výrobky prezentovali osobně – Olin Bezchleba z Designfoods představil šípkový džem, Jaroslav Crhák přinesl česnek z Bořitova a Jan Chroustovský z H+B Jatky Žatec se pochlubil žateckou výběrovou šunkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.