Na Slavnosti Jablek v Mariánských Lázních byly představeny vítězné výrobky soutěže Regionální potravina

3. 10. 2016

Mariánské Lázně, 3. října 2016 – Předposlední letošní předávání ocenění v soutěži Regionální potravina se uskutečnilo v neděli 2. října v Karlovarském kraji. Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi obdrželo na Lázeňském festivalu jablek v Mariánských Lázních certifikát Regionální potravina Karlovarského kraje. V soutěži o značku, kterou administruje Státní zemědělský intervenční fond, bylo letos v tomto kraji hodnoceno 82 produktů od 21 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 17 výrobků z kategorie Ostatní.

Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy. „Ministerstvo zemědělství již sedmým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a pomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ řekl náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.

Výrobky přijaté do soutěže hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Každý rok mám radost nejen z nově přihlášených výrobků, ale především z nových výrobců, kteří mají zájem svoji produkci prezentovat. V letošním roce mě překvapila velmi vysoká kvalita a vyrovnanost všech výrobků, kdy o vítězi rozhodovalo jen několik bodů udělených hodnotitelskou komisí,“ uvedl regionální koordinátor soutěže Zdeněk Perlinger.

K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŠUNKA Z KOMÍNA NEJVYŠŠÍ JAKOSTI

ROMAN KRČMA, KARLOVY VARY

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

DYLEŇSKÁ KLOBÁSA

ROMAN JELEN, CHEB

 

Sýry včetně tvarohu

ZLAŤÁK

STATEK BOR ZEOS, spol. s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

DĚPOLTOVICKÝ BIO KEFÍR

JIŘÍ KUBERNÁT, DĚPOLTOVICE

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

LOKETSKÉ PERNÍČKY

JITKA HLAVSOVÁ, LOKET

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

BOCHOVSKÝ POVIDLOŇ

CUKRÁRNA ONDRA s.r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

CHMELONÁDA

KYNŠPERSKÝ PIVOVAR s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem – hruška, karamel

Ing. Petr Havelka, ŠINDELOVÁ

 

Ostatní

KRÁSENSKÁ ROZHLEDNA – BYLINNÁ SMĚS

JITKA ŠIMŮNKOVÁ, KRÁSNO

  

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Značku administruje Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Zdeněk Perlinger - Regionální agrární komora kraje Karlovy Vary Mobil: +420 607 103 244 E-mail: perlinger@volny.cz

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.