VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Nejlepší potraviny Liberecka obdržely ocenění Regionální potravina

5. 10. 2012

(Liberec, 5. října 2012) Zástupci sedmi regionálních výrobců převzali dnes odpoledne ocenění Regionální potravina Libereckého kraje 2012. Předali jim je náměstek ministra zemědělství Aleš Kendík a hejtman Stanislav Eichler při Dni regionálních potravin v Liberci. Soutěž Regionální potravina pořádá již třetím rokem Ministerstvo zemědělství ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Projekt Regionální potravina podporuje ty nejlepší produkty z krajů. Je určena pro střední a malé podniky, tedy ty, které na vlastní propagaci nemají tolik prostředků, a celostátní kampaň jim tak  může pomoci  proniknout na trh. Spotřebitelé na oplátku dostávají s Regionální potravinou záruku kvality a regionálního původu,“říká ministr zemědělství Petr Bendl.

„Soutěž se uděluje tradičně v devíti kategoriích. Na Liberecku, které je druhým nejmenším regionem Česka, však na ocenění dosáhly produkty pouze v sedmi kategoriích. Zájem o účast v soutěži je však ze strany farmářů a výrobců rok od roku větší,“ vysvětluje regionální koordinátor soutěže Robert Erlebach z Regionální agrární rady v Liberci.

Ceremoniál byl součástí 6. ročníku Dne regionálních potravin Libereckého kraje před obchodním centrem Forum Liberec. Vedle tradičních stánků farmářů se k nim přidalo dalších 23 prodejců, mezi nimi i mnozí držitelé značky Regionální potravina. Návštěvníci si během akce poslechli vystoupení Krkonošské dechovky, čtveřice zpěváků Děti ráje či kapely Universal Band.

Přehled výrobků oceněných značkou Regionální potravina Libereckého kraje 2012:

  Kategorie: Oceněný výrobek:
1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas Houbová paštika (Jatky Lomnice)
2. Masné výrobky trvanlivé cena neudělena
3. Sýry včetně tvarohu

Sýrový mls

(Tomáš Pelikán – TOMPELI, Železný Brod)

4. Mléčné výrobky ostatní Bio kozí kefír (Kozí farma Pěnčín)
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Dědečkův rohlík (Maškovo pekařství, Smržovka)
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Zrno z Lomnice (JVS Semilská pekárna)
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína) Hruška s vlákninou (Moštovna Lažany)
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Český česnek z Podkrkonoší

(Jan Hradecký – Alena Mihulková, Libštát)

9. Ostatní cena neudělena

Kontakt pro další informace:

Šárka Augustinová
E-mail:
sarkaaugustinova@ogilvycom, tel.: 601 388 213


O Regionální potravině

Značka Regionální potravina patří do kampaně, kterou Ministerstvo zemědělství seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Jejím smyslem je prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny. Díky krátkým distribučním cestám jsou tyto potraviny čerstvější a chutnější. Čím blíže jsou ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Velmi významným aspektem, proč dát přednost regionálním potravinám, je také podpora zaměstnanosti v regionech. Prosperující zemědělci, zpracovatelé i prodejci pak představují záruku udržení nebo dokonce rozšíření počtu pracovních míst. Celkově ocenění obdrželo 273 produktů: v roce 2010 bylo oceněno 71 výrobků, v roce 2011 ocenění dostalo 99 výrobků a v roce 2012 přibylo 103 nově oceněných.

www.regionalnipotravina.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.