Facebook  Youtube
Regionální potravina

Nominaci na Regionální potravinu Královéhradeckého kraje mají Dortík Pavlova a Sokolík

25. 5. 2022

Také v Královéhradeckém kraji už znají nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2022. Komise navrhla v rámci devíti kategorií jako nejlepší například sýr Sokolík od Petra Sokola nebo Polický chléb z Kvíčerovské pekárny. Ocenění se bude předávat v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

HUHU PAŠTIKA Z HUSÍCH JATÝREK

ADEVA – ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

ORIGINAL BILTONG CRAFT BEEF SNACK

MASO HERE

 3.

Sýry včetně tvarohu

SOKOLÍK

PETR SOKOL

4. 

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ JOGURT

IVANA ZADRAŽILOVÁ

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

POLICKÝ CHLÉB

KVÍČEROVSKÁ PEKÁRNA

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

DORTÍK PAVLOVA

PINK ROSES ORIGINAL

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JABLEČNÝ MOŠT

VOJTĚCH DRAHOŇOVSKÝ

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

PLOTIŠŤSKÉ NAKLÁDANÉ OKURKY KOŘENĚNÉ

PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK

9. 

Ostatní

PLOTIŠŤSKÉ TAJEMSTVÍ

FRANTIŠEK KEJKLÍČEK

 „Regionální potravina pro nás byla velkou odměnou. V první řadě člověk získal pocit, že i malý ‚potravinář‘ má ve společnosti své místo a že jeho produkty někdo ocení. Zároveň bylo skvělé, že tato známka kvality umožní, aby se i o malém, zapadlém hospodářství na Královéhradecku dozvědělo spoustu nových lidí,“ konstatoval majitel firmy Naše hospodářství Jakub Erler, který získal ocenění Regionální potravina v roce 2020.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022 letos v červenci.

„Zájem výrobců o soutěž Regionální potravina Královehradeckého kraje byl opět vysoký, do letošního ročníku se přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Nominace byly uděleny ve všech devíti kategoriích. Těší nás i účast nových výrobců, šest z nich by mělo získat ocenění poprvé,“ informoval regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.