Facebook  Youtube
Regionální potravina

O Středočeskou Regionální potravinu se letos uchází i Sýrová srdíčka a Jablkovice

28. 4. 2022

Soutěž Regionální potravina měla své pokračování ve Středočeském kraji. V rámci 13. ročníku zde o prestižní ocenění usilovalo 107 produktů od 26 výrobců. Mezi nominované se nakonec dostal například Kefír od Roberta Mikoláše nebo Salát listový mix od společnosti Aquaponia.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Středočeská Regionální potravina pro rok 2022 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

CHLUMECKÝ BOK

SOUKUP – PŘÍBRAM

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

VEPŘOVÉ MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

ZDENĚK ABSOLON

 3

Sýry včetně tvarohu

SÝROVÁ SRDÍČKA Z BULOVNY

ŠKOLNÍ STATEK STŘEDOČESKÉHO KRAJE

 4

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍR

ROBERT MIKOLÁŠ

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

ŠKVARKOVÁ PLACKA

OLGA VANČATOVÁ

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚNEČEK ŽLOUTKOVÝ

OLGA VANČATOVÁ

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JABLKOVICE RADLÍK – DUBOVÝ SUD

APROS GROUP

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

SALÁT LISTOVÝ MIX

AQUAPONIA

 9

Ostatní

JESTŘEBICKÉ PLNĚNÉ KNEDLÍKY

WIFCOM

 

Zdroj: Regionální potravina

„Účasti v soutěži Regionální potravina rozhodně nelitujeme a na ocenění jsme pyšní. Pomohlo nám zejména v propagaci naší rodinné firmy a je pro nás motivací a ujištěním, že naše práce dává smysl. Je skvělé, že tento projekt podporuje lokální výrobce v regionu a dává o nás vědět zákazníkům po celé republice,“ prohlásil Ondřej Balatka, majitel firmy Třebaňské oleje, která získala ocenění v loňském roce.

Stejně jako dříve i letos tvoří hodnotitelskou komisi zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu.

„Letošní ročník se skutečně vydařil. Do soutěže se přihlásil rekordní počet výrobků, nejvíce zastoupené byly kategorie Masné výrobky tepelně opracované a Alkoholické a nealkoholické nápoje,“ konstatovala Gabriela Jeníčková, koordinátorka soutěže Středočeská Regionální potravina.

Soutěž lokálních produktů probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Komisí navržené výrobky získají na základě certifikátu potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.

Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 419 produktů od 321 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.