VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Osm nových výrobků obdrželo značku Regionální potravina Kraje Vysočina

23. 8. 2014

(Šiklův Mlýn, 23. Srpna 2014) Osm výrobků výjimečné kvality a regionálního původu obdrželo v sobotu po poledni v Šiklově Mlýně značku Regionální potravina Kraje Vysočina. O toto prestižní ocenění se letos ucházelo 60 produktů od 22 výrobců v celkem devíti kategoriích. Odborná komise hodnotila vztah výrobku k regionu, použité suroviny, inovativnost či senzorické vlastnosti.

„Projekt Regionální potravina podporuje ty nejlepší produkty z krajů. Soutěž je určena pro střední a malé podniky, tedy ty, které na vlastní propagaci nemají tolik prostředků, a celostátní kampaň jim tak může pomoci proniknout na trh. Spotřebitelé pak mají při nákupu výrobků s Regionální potravinou záruku kvality a regionálního původu,“ říká ministr zemědělství Marian Jurečka. Značka se uděluje ve 13 krajích České republiky, každý rok ministerstvo ocení zhruba stovku nejlepších výrobků ze všech krajů.

„Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR,“ uvedl Karel Coufal z Okresní agrární komory Třebíč, která soutěž v kraji organizuje a dodává: „Od oceněných výrobců máme pozitivní odezvu. Pořádáme po celém kraji ochutnávky jejich výrobků, kde si návštěvníci mohou některé výrobky také rovnou zakoupit.“

Značku Regionální potravina Kraje Vysočina 2014 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas

Doubravské párky

Zemědělská a.s. Krucemburk

2. Masné výrobky trvanlivé Poličan Stejskal
Řeznictví Stejskal s.r.o., Chotěboř
3. Sýry včetně tvarohu Cena nebyla udělena.
4. Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové, šunka s osmaženou cibulkou

Jaroměřická mlékárna a.s.

5. Pekařské výrobky
včetně těstovin

Chléb pšeničnožitný

Ing. Josef Elis, pekařství, Velké Meziříčí

6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek

Prosetínské trubičky

Radka Maršálková Lontrasová, Prosetín

7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje

Harrach Světlý ležák

AQUEKO, spol. s r.o., Jelínkova vila Velké Meziříčí

8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
konzumní BRAMBORY z Vysočiny, odrůda Granada
EURO AGRAS, s.r.o.  Havlíčkův Brod
9. Ostatní

Bylinný čaj Jarní očista

Valerie Pelikánová, Ostrov nad Oslavou

Kontakt pro další informace:

Ing. Karel Coufal
Okresní agrární komora Třebíč
Mobil: +420 602 560 332
Email: karelcoufal@seznamcz
Email: tiskove@mzecz

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.