Předávání certifikátů Regionální potravina v Plzeňském kraji

28. 8. 2019

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje se v pátek 30. srpna koná Festival regionálních potravin Plzeňského kraje. Jedním z významných bodů jeho programu bude také slavnostní předávání certifikátů Regionální potravina 2019 těm výrobcům, kteří si letos kvalitou svých produktů tuto cenu vysoutěžili.

O prestižní značku, která je synonymem kvality a poctivosti místních výrobců, se v Plzeňském kraji ucházelo celkem 106 produktů od 38 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. Samotný akt slavnostního udělení certifikátů oceněným výrobcům proběhne v pátek 30. srpna ve 14 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Festival otevírá své brány návštěvníkům již v 11 hodin a svou pohostinnou náruč bude nabízet až do 17 hodin. Dnem plným dobrého jídla, chutí a vaření vás provede moderátor Stanislav Jurík. Děti si užijí zábavné farmářské aktivity nebo oblíbenou zahradnickou dílnu Aleny Lehmannové a dospělé jistě naláká škola čepování piva. Po zahájení festivalu hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem vypukne kuchařská show, která bude pomyslným soubojem české a bavorské kuchyně. Během dne zahraje bavorské hudební Duo Gerhard und Franz, od 15 hodin předvede jedinečnou kuchařskou show šéfkuchař Jan Punčochář a na závěr zahraje kapela ŠVEJK c. k. ŠRAML. Nouze tedy nebude nejen o dobroty, ale ani o zábavu.

Oceněné výrobky nejen výrazně obohacují zdravý a hodnotný jídelníček spotřebitelů, ale také podporují lokální výrobce a pomáhají nakupujícím orientovat se na trhu. Obliba soutěže stoupá. Letos se v daném kraji přihlásilo 38 výrobců se 106 výrobky. Největší zájem byl o kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2019 obdržely tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Farmářský bok z Čečkovic

AB Bor, s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Procházkova výpečková pomazánka

Jaroslav Procházka

 

Sýry včetně tvarohu

VALENTÝN

Ing. Pavel Kvita

 

Mléčné výrobky ostatní

BIO jogurtové kozí mléko

Luděk Maruna

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Svatební koláček tvarohový

Marie Vondrovicová

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MüsLenky s jablky

Lenka Havlová

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Sirup Rakytníkový s malinou

Od Macháčků s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Hruška s medem

Mgr. Jaroslava Frančíková

 

Ostatní

Šnečí jatýrka

Jiří Studnička

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době je oceněno 410 produktů od 324 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.