Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina má své vítěze v Pardubickém kraji

30. 7. 2020

Tisková zpáva

Pardubice, 30. července 2020 – V Pardubickém kraji navrhla hodnotitelská komise letošní vítěze prestižního ocenění Regionální potravina. Cílem bylo vybrat oblastní zemědělské a potravinářské výrobky, které jsou zárukou kvality a poctivosti místních výrobců. Do soutěže se v kraji přihlásilo celkem 25 producentů se 112 výrobky.

Komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE

ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3.

Sýry včetně tvarohu

Bio sýrové nitě

BIO&CEEPORT s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

BIO kravské kefírové mléko z Bělečka

Ranč Bělečko Agro s.r.o.

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY

Jana Vondroušová, Bukovka

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

ŠTRŮDL

Jana Vondroušová, Bukovka

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák

VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Rajče BIO

Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

 9.

Ostatní

Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ

Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

 

 

„Bohužel kvůli koronavirové krizi zaniklo v Pardubickém kraji mnoho kvalitních producentů. Přesto se i tak letos ucházelo o značku Regionální potravina velké množství výrobků, obzvláště v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Jedním z členů komise byl dokonce i samotný hejtman kraje Martin Netolický.“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek z agentury F E S T I N G, s.r.o.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců.Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.