Regionální potravina Moravskoslezského kraje zná vítěze třetího ročníku

13. 7. 2012

Odborná komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučila k ocenění 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje. O tuto značku se letos ucházelo celkem 68 výrobků od 19 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byla zastoupena kategorie Mastné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.

Výrobky hodnotila osmičlenná odborná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské
komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2012 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:

1) Masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

Těšínské jatky, spol. s r.o., Klobása z udírny

2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky -poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)

Neudělena

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)

GAJĎAK, spol. s r.o., Sýr v nálevu

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

Ekomilk, spol. s r.o., Máslo

5) Pekařské výrobky včetně těstovin

AZPEK, s.r.o., Svatební bolatický koláč

6) Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Zdravý Styl, Ladislav Michalík, Věneček se šlehačkou bez lepku

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje

Neudělena

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ZP Otice, a.s., Otické kysané zelí bílé s mrkví

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Rodinná včelařská farma Košec, Včelí med květový - lipový

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Soutěž je rovněž podporována Krajským úřadem Moravskoslezského kraje.

Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.

Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách
www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Regionální agrární komora Ostravsko
Ing. Karin Veselá
MT: 724 125 830
mail: karinvesela@kv-advisorycz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.