VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Regionální potravina na Vinobraní na Pražském hradě

15. 9. 2018

Vinobraní na Pražském hradě se blíží. O víkendu 15. a 16. září si přijdou na své nejenom milovníci vín, ale i příznivci dobrého jídla. K lahodnému moku mohou zakusovat to nejlepší z kvalitních českých potravin. Zejména značka Regionální potravina zde bude mít žně, v rámci vinobraní totiž dojde ke slavnostnímu předávání ocenění letošním vítězům za Středočeský kraj.

 

V Královské zahradě Pražského hradu se ve dnech 15. a 16. září 2018 koná už 13. ročník Vinobraní na Pražském hradě. Chuťové buňky si zde přijdou opravdu na své. Návštěvníci mohou degustovat vína, koštovat burčák nebo čerstvě vylisovanou hroznovou šťávu na replice historického ručního lisu. Protože k vínu je dobré něco zakousnout, za tímto účelem tu budou dobroty značek Klasa a Regionální potravina, které bude nabízet 37 výrobců. K ochutnání i zakoupení zde budou uzeniny, mléčné produkty, pekařské a cukrářské výrobky, jerky, pomazánky, medy, lisované oleje nebo speciality typu smrkové želé a další. A nebylo by to vinobraní, kdyby chyběl tanec a zpěv. O to se postarají folklórní soubory z kyjovského regionu. Ani rodiny s dětmi nepřijdou zkrátka. Je pro ně připravena naučná interaktivní soutěž s expozicí Příběh Pražského hradu a vystoupení šermířské skupiny. Vinobraní bude probíhat v sobotu i neděli od 11 do 19 hodin. Vstup do Královské zahrady je zdarma.

 

V rámci vinobraní proběhne také v sobotu ve 13 hodin slavnostní předávání certifikátů Středočeská Regionální potravina. Výrobci převezmou ocenění z rukou ředitele Sekce správních činností SZIF Jana Havlíčka a ředitelky Odboru bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Jitky Götzové.

 

O nejlepší regionální potraviny v devíti kategoriích se letos v jednotlivých krajích soutěžilo už po deváté. Soutěž si za dobu své existence vybudovala renomé a popularita výrobků s puncem „Regionální potravina“ stoupá. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality. Za Středočeský kraj se letos o značku ucházelo 76 produktů od 20 výrobců.

Značku Středočeská Regionální potravina 2018 letos získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

MARTINICKÝ TALIÁN,

EKOFARMA POČAPLY s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

CENA NEBYLA UDĚLENA

 

Sýry, včetně tvarohu

TVAROH Z OBCE OHAŘE TUČNÝ,

PROTECO AGRO, s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

ZÁKYS Z OBCE OHAŘE,

PROTECOAGRO, s.r.o.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

CHLÉB KLADENSKÝ KLAS 1150 G,

KOMPEK, KOMBINÁT PEKAŘSKÉ A CUKRÁŘSKÉ VÝROBY, spol. s r.o.

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

DEZERT ŠVESTÍK,

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, JESENICE, ŽATECKÁ 1

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

HUBERTUS SVĚTLÝ LEŽÁK PRÉMIUM – NEFILTROVANÝ,

PIVOVAR HUBERTUS, a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

STAROKOLÍNSKÉ KYSANÉ ZELÍ BÍLÉ,

BAŠE A SPOL. s.r.o.

 

Ostatní

VAJEČNÁ POMAZÁNKA,

BONECO a.s.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.