VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Regionální potravina Pardubického kraje představila letošní vítěze

20. 6. 2015

(Pardubice, 20. června 2015) Osm výrobců převzalo dnes v poledne certifikát Regionální potravina za výrobky, které zvítězily v soutěži Regionální potravina Pardubického kraje 2015. Prestižní ocenění převzali výrobci na pardubickém dostihovém závodišti v rámci Prima Fresh Festivalu.

„Ministerstvo zemědělství již šestým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky. Každý rok ministerstvo ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost. Za Pardubický kraj letos soutěžilo 114 produktů od 36 výrobců. Značka, která je zárukou místního regionálního původu, je udělována v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 45 výrobků v kategorii masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.

„Od výrobců máme kladnou odezvu, značka jim pomáhá v propagaci a tím pádem i s odbytem. Velký počet přihlášených výrobců a výrobků do soutěže sám o sobě jasně naznačuje, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky,“ sdělil Vladimír Šabata, který je koordinátorem soutěže v Pardubickém kraji.

Ke své první výhře v soutěži se vyjádřila Michaela Naumecová, vítězka kategorie Ovoce a zelenina:  „Své dobroty jsem začala vyrábět před rokem, vše je ruční práce. Ocenění si velice vážím a je mi motivací do další práce. Do svých výrobků používám především české, nejlépe regionální ovoce a suroviny. Držím se hesla: v souladu s přírodou; a proto nepoužívám žádné chemické přísady, barviva, aromata.“

Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2015 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Sloupnická uzená krkovička
Řeznictví Sloupnice s.r.o., Dolní Sloupnice
2. Masné výrobky trvanlivé Horské klobásky
Uzeniny Kořínek s.r.o., Pardubice
3. Sýry včetně tvarohu Pařený kravský sýr
Mlékárna Licibořice – Marie Černilová, Licibořice
4. Mléčné výrobky ostatní Choceňská snídaně se sýremChoceňská mlékárna s.r.o., Choceň
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Farmářův pecen
Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o., Lanškroun
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
neuděleno
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Gabík jahoda – farmářský nektar
Nature Notea, s.r.o.
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Džem: Rebarbora s vanilkovým luskem
Michaela Naumecová, Sobětuchy - Vrcha
9. Ostatní Med květový
Dominik Láznička, Přelovice, Lázně Bohdaneč

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Vladimír Šabata - AGROVENKOV, o.p.s.
Mobil: 420 731 471 711
Email: sabataagrovenkov@seznamcz, info@szifcz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.