VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Regionální potravina Pardubického kraje představila letošní vítěze

17. 9. 2016

Kunětické vinobraní, 17. září 2016 – Při zahájení vinobraní bylo předáno ocenění osmi vítězům soutěže Regionální potravina Pardubického kraje. Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.

„Ministerstvo zemědělství pomáhá již sedmým rokem soutěží Regionální potravina malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim uspět s jejich výrobky na trhu,“ představil soutěž ministr zemědělství Marian Jurečka. V Pardubickém kraji bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 123 produktů od 33 výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 48 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas. Výrobky hodnotily dvě komise tvořené sedmi zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Velice nás těší, že v letošním roce přihlásili výrobci do soutěže nejvíce výrobků v celé historii soutěže o Regionální potravinu Pardubického kraje. V případě, že jste nestihli ochutnat jedinečné oceněné výrobky na Kunětickém vinobraní, nejbližším termínem, kdy se s Regionálními potravinami Pardubického kraje opět setkáte, je v České Třebové na Vinobraní, které se koná na náměstí. Budou zde prezentovány celé tři dny od 23. do 25. 9. 2016 denně od 10 do 15 hodin,“ uvedla koordinátorka soutěže Kateřina Papíková.

K  udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise osm výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

STAROČESKÉ HOVĚZÍ

Jatka Lanškroun, s r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

SRNČÍ KLOBÁSA

UZENINY KOŘÍNEK s.r.o.

 

Sýry včetně tvarohu

CHOCEŇSKÝ TVAROH JEMNÝ 250 g

Choceňská mlékárna s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

Nevyhlášeno

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

KVASOVÝ BOCHNÍK CIBULOVÝ

Mgr. Tomáš Kroulík

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚTRNÍK 50 g

SMÉKALOVO PEKAŘSTVÍ spol. s r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

RYCHTÁŘ GRUNT

Pivovar Rychtář a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

DŽEM MERUŇKY S LEVANDULÍ

Michaela Naumecová

 

Ostatní

HOUSKOVÝ KNEDLÍK 600 g

KNEDLÍKY KADAVÝ, spol. s r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat na svém obalu značku Regionální potravina po dobu čtyř let. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Ing. Kateřina Papíková, Lukáš Vacek - F E S T I N G s.r.o. Mobil: +420 603 555 525, +420 602 252 242 E-mail: regionalnipotravina@festinghk.cz 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.