VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Regionální potravina Pardubického kraje zná své letošní vítěze

6. 6. 2012

Odborná porota soutěže Regionální potravina 2012 vybrala devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického regionu. Dnes jejich výrobci slavnostně převzali v Rytířských sálech pardubického zámku ocenění z rukou náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka a hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka.

Naším cílem je dostat kvalitní výrobky místních producentů do maloobchodních prodejen i řetězců. Chceme, aby si spotřebitel mohl jednoduše vybrat kvalitní potraviny po celý rok. Zároveň je udílení loga Regionální potravina už osvědčeným způsobem, kterým Ministerstvo zemědělství pomáhá propagovat vysoce jakostní výrobky malých a středních producentů,“ vysvětluje ministr zemědělství Petr Bendl záměr projektu Regionální potravina.

Odborná porota uděluje ocenění v devíti kategoriích. Logo Regionální potraviny  pro daný rok může získat vždy jen ten nejlepší ve svém oboru. Mezi letošní vítěze Pardubického kraje patří v kategorii Masných výrobků tepelně opracovaných Rosické špekáčky (Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti), mezi Masnými výrobky trvanlivými porota ocenila Mailandr salám (Zdeněk Kořínek), v kategorii Sýrů včetně tvarohu byl vyhlášen jako nejlepší Polooštěpek – pařený sýr (Miltra B s.r.o.), z Mléčných výrobků ostatních porota vybrala Choceňský smetanový jogurt – brusinka (Choceňská mlékárna s.r.o.), z Pekařských výrobků vyhrál Borovský kulatý chléb (Věra Krejčí), v kategorii Cukrářských výrobků zvítězily Perníkové minidezerty (JaJa Pardubice s.r.o.), mezi Alkoholickými a nealkoholickými nápoji kralovala Hlinecká medovina (Medovinka s.r.o.), v kategorii Ovoce a zeleniny Čerstvá hlíva ústřičná (Jiří Paseka) a cenu v kategorii Ostatní získal Med medovicový – lesní od Pavla Valenty.

Do soutěže se mohou každý rok se svými výrobky přihlásit malí a střední potravinářští producenti. O tom, kdo zvítězí, rozhoduje komise tvořená odborníky Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské i Agrární komory, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a v každém kraji samozřejmě v porotě zasedají i zástupci kraje.   

Soutěž Regionální potravina se uděluje nejlepším potravinám ve 13 regionech České republiky od roku 2010. Ocenění získalo již přes 170 výrobků. Ministerstvo zemědělství vynaloží v letošním a příštím roce 70 milionů korun na marketingovou podporu značky a dalších 25 milionů korun na organizování soutěže.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.