VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Regionální potravina Plzeňského kraje představí letošní vítěze

29. 5. 2015

(Plzeň, 29. května 2015) Třináct krajů České republiky postupně vybírá vítězné výrobky šestého ročníku soutěže Regionální potravina. První slavnostní předávání certifikátů oceněným producentům proběhlo dnes na nádvoří Plzeňského Prazdroje v Plzni. Osm místních výrobců zde převzalo ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje v rámci Festivalu regionálních potravin Plzeňského kraje.

„Ministerstvo zemědělství již šestým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ představil soutěž ministr zemědělství Marian Jurečka. Ze 78 přihlášených výrobků od 31 malých a středních producentů z Plzeňského kraje vybírala komise tvořená odborníky z Ministerstva zemědělství ČR, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státního zemědělského intervenčního fondu, Plzeňského kraje, Potravinářské i Agrární komory ČR.

Součástí festivalu Regionálních potravin byl také farmářský trh s vítěznými výrobky, kde se návštěvníci mohli seznámit i se samotnými výrobci. Jedním z nich byl Roman Sebera, majitel Pekařství U Seberů z Plzeňských Skvrňan.„Jsem velice potěšen, že náš Kváskový Chléb pšenično-žitný uspěl v konkurenci dalších vynikajících výrobků pekařů z Plzeňského kraje již první rok, kdy jsme se soutěže účastnili. Doufáme, že díky ocenění Regionální potravina náš chléb nabídneme dalším zákazníkům, kteří ocení jedinečný způsob pečení na uhlí za použití receptur naší rodiny, která se pekařinou zabývá již téměř sto let,“ zhodnotil vítězství v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin Roman Sebera.

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2015 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Přešínská játrová paštika zauzená
HEREJK s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé Brodská klobása
MASO WEST s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu Přírodní sýr
Soukromá farma Holštýn – Minimlékárna JOMA
4. Mléčné výrobky ostatní Cena nebyla udělena.
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Kváskový Chléb pšenično-žitný
Pekařství U Seberů
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Klatovské duo řezy
SŠZP Klatovy
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Nebílovský mošt – příchuť jablko hruška
LUKRENA a.s.
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Lahodný křimický zelný salát s koprem
Ing. Jaroslav Lobkowicz
9. Ostatní Jahodová zmrzlina
Pavel Štáhlich

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Ivo Šašek, CSc. - Krajská agrární komora Plzeň (Místní akční skupina Pošumaví, z.s.p.o., Úhlava, o.p.s.)
Mobil: +420 774 411 096

Email:  regionalnipotravina@uhlavacz, tiskove@mzecz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.