VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Sedm výrobků získalo v Kraji Vysočina značku Regionální potravina

20. 8. 2016

 TISKOVÁ ZPRÁVA

Sedm výrobků získalo v Kraji Vysočina značku Regionální potravina

Zvole nad Pernštejnem, 20. srpna 2016 - Slavnostní vyhlášení soutěže Regionální potravina Kraje Vysočina 2016 proběhlo ve Westernovém městečku Šiklův mlýn. V rámci programu „Rodinného dne“ předali hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek certifikáty sedmi oceněným výrobkůms výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. Prestižní značku Regionální potravina uděluje ministerstvo zemědělství již sedmým rokem nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

Jen letos ministerstvo ocení přes sto nejlepších výrobků ze všech krajů. Soutěží Regionální potravina se snažíme ocenit a zviditelnit náročnou práci malých producentů z regionů. O jejich úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost,“ uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka.

V Kraji Vysočina bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 54 produktů od 23 výrobců. Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Oceněné produkty jistě kladně ohodnotí i spotřebitelé na ochutnávkách v Kraji Vysočina a následně i v obchodní síti,“ říká koordinátor soutěže v Kraji Vysočina Karel Coufal.

 

Značku Regionální potravina Kraj Vysočina 2016 obdržely tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

TLAČENKA SVĚTLÁ

Karel Doležal, Stařeč

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhodnoceno

 

Sýry včetně tvarohu

HEROLD

Moravia Lacto a.s.

 

Mléčné výrobky ostatní

TVAROHOVÝ KRÉM SLAZENÝ S BORŮVKAMI

FARMA RODINY NĚMCOVY s.r.o.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

CHLÉB CELOŽITNÝ KVÁSKOVÝ

Ing. Josef Elis, Velké Meziříčí

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

nevyhodnoceno

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

DALEŠICKÉ MÁJOVÉ

AKCIOVÝ PIVOVAR DALEŠICE, a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY Z ČESKÉ BĚLÉ

Vesa Česká Bělá, a.s.

 

Ostatní

HRÁDECKÝ MED MEDOVICOVÝ

Mgr. Markéta Krejčová, Roučkovice

 

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na svém obalu. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže: 

Ing. Karel Coufal - Okresní agrární komora Třebíč Tel.: +420 568 840 062 Mobil: +420 602 560 332 Email: karelcoufal@seznam.cz

tiskove@mze.cz

info@szif.cz

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.