VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Šest výrobků obdrželo značku Regionální potravinu Plzeňského kraje

23. 5. 2013

(Plzeň, 23. května 2013) Šest nových místních produktů výjimečné kvality získalo dnes ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Na Festivalu regionálních potravin jim ho slavnostně předal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a náměstek ministra zemědělství Jiří Mach. Vítězné regionální výrobky vyhrály v konkurenci 52 produktů od 22 výrobců. Ocenění uděluje již čtvrtým rokem Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů.

„Výrobky přihlášené do soutěže posuzuje odborná komise, nezávislá na daném regionu. Za čtvrtý rok existence soutěže vidíme, že některé firmy vítězí opakovaně. Je to dáno především výjimečnou kvalitou a poctivým zpracováním jejich výrobků, potvrzuje se tak jejich prvenství v oboru,“ říká ministr zemědělství Petr Bendl. „Těm, kteří se chopí příležitosti a dokážou značku marketingově využít, může ocenění značně pomoci,“ doplňuje ministr.

To je případ Zpracovny ryb Klatovy, která získala ocenění doposud v každém ročníku soutěže. „Do našich uzených ryb nepřidáváme žádné konzervanty ani ochucovadla, zkrátka nic, co tam nepatří. Používáme pouze sůl a rybu,“ vysvětluje tajemství úspěchu ředitel Zpracovny ryb Klatovy Jiří Hnojský. V letošním roce uspěli s Uzeným sivenem s hlavou. Opakovaný úspěch zaznamenalo i Řeznictví a uzenářství Herejk, v letošním roce s Přešínskou tlačenkou speciál nebo společnost Lukrena se Sušenými jablky.

Součástí festivalu Regionálních potravin byl i farmářský trh s vítěznými výrobky ze všech ročníků soutěže. Návštěvníci mohli navštívit kulinářskou show v podání vítěze soutěže Vaříme s Regionální potravinou – Hotelové školy Plzeň – nebo člena Národního týmu kuchařů České republiky Patrika Bečváře. „Novinkou letošního festivalu byly dílny farmy Moulisových, kde si veřejnost mohla vyzkoušet, jak se dojí kráva, stlouká máslo nebo mlátí obilí,“ uvedl za pořadatele festivalu Ivo Šašek z Místní akční skupiny Pošumaví.

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2013 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Přešínská tlačenka speciál

Řeznictví a uzenářství Herejk, s.r.o., Klatovy

2. Masné výrobky trvanlivé Cena nebyla udělena
3. Sýry včetně tvarohu Cena nebyla udělena
4. Mléčné výrobky ostatní Cena nebyla udělena
5. Pekařské výrobky včetně těstovin

Svatební koláče se šlehaným máslem

Vlasta Václavíková – Cukrárna-pekárna U Marka,  Plzeň

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Pošumavské řezy s tvarohovou náplní a směsí lesního ovoce 

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

Nebílovský mošt příchuť jablko, červená řepa a mrkev

Lukrena a.s., Dolní Lukavice

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Jablka sušená, Lukrena, a.s., Dolní Lukavice
9. Ostatní Siven uzený s hlavou, Zpracovna ryb Klatovy, a.s. Klatovy

Kontakt pro další informace:

Ivo Šašek
Místní akční skupina Pošumaví
Email: sasek@masposumavicz, tel.: +420 774 411 096

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.