Facebook  Youtube
Regionální potravina

Soutěž Regionální potravina pokračovala na Zlínsku

5. 8. 2021

Předposledním krajem, kde se sešla hodnotitelská komise v letošním ročníku soutěže Regionální potravina, bylo Zlínsko. Celkem komisaři ocenili 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. Přihlásilo se celkem 35 výrobců se 154 výrobky.

I na Zlínsku ty nejlepší výrobky vybírali členové hodnotící komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku Regionální potravina Zlínského kraje 2021 navrhli udělit těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Jehněčí klobása

Farma Rudimov

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Divočák ve vlastní šťávě

VENISON CZ

3. 

Sýry včetně tvarohu

SÝR Z FARMY ITALIA

FARMA-ZPZ

4. 

Mléčné výrobky ostatní

Mléčný karamel

Ing. Dana Přistoupilová, Malá Bystřice

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Trnavský chléb "Podpažák"

Pivovar Vraník

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VANILKOVÝ DORTÍK SE SUŠENKOU

Rožnovské pivní lázně

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

BIO JABLKO JADERNIČKA

Marek Šenkeřík, Valašské Klobouky

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

sušené Moruše BIO

Radek Přikryl, Strání

9. 

Ostatní

Kozenka - jahodová kozí jogurtová zmrzlina BIO

ZERLINA

I přes skutečnost, že jsme letos koordinovali soutěž ve Zlínském kraji poprvé, přihlásilo se velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Z devíti vítězných výrobků jich bylo šest.“, uvedl koordinátor Regionální potraviny Zlínského kraje Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. „Zelená pečeť“ na obalu zaručuje, že potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na svém obalu čtyři roky.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.