VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Tisková zpráva - V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

18. 3. 2016

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Brno, 18. března 2016

Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 183 produktů od 54 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 64 produktů z kategorie pekařských výrobků.

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŠPEK OD HAKALÍKA

Miroslav Hakala, Lanžhot

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

MORAVSKÁ PEČÍNKA

PATRIA Kobylí, a.s.

 3.

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR LETNÍ SMĚS

Lenka Klíčová, Znojmo

 4.

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ MLÉKO „SEDLÁK“

Eva Sedláková, Šošůvka

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

DRNOVSKÝ KOLÁČ

Lenka Haitová, Drnovice

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MÁNIČKA

Ing. Zdeňka Eywo Janská, Vyškov

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VINNÝ MOŠT PÁLAVA

Magdaléna Válková, Strážovice

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODOVÝ EXTRA DŽEM

Jana Kučerová, Brno - Slatina

 9.

Ostatní

DÝŇOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA

Radek Bartoš, Lanžhot

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

  

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Ing. Jaromír Musil, Ph.D. - Regionální agrární komora Jihomoravského kraje

Mobil: +420 607 612 772

E-mail: rak@rakjm.cz, kis@kisjm.cz, rakkisjmk@centrum.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.