VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Jihočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

27. 5. 2015

(České Budějovice 27. května 2015) Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 108 produktů od 29 výrobců a v souladu s platnou metodikou a legislativními požadavky bylo hodnoceno 84 výrobků od 27 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly výrobky kategorie Masné výroby tepelně zpracované a kategorie Sýry, včetně tvarohu.

Výrobky hodnotila 8 členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Opět jsme zažili festival vůní a chutí. Se svými dalšími výrobky uspěli již tradiční výrobci, ale prosadili se také noví výrobci, kteří soutěžili poprvé. Některé, jako třeba pana Bc. Jakuba Matouška s kozí farmou, provází opravdu zajímavé rodinné příběhy,“ poznamenal k průběhu soutěže koordinátor PhDr. Adolf Boháček.

K udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Chalupářský bok
Ivana Rychtářová, Protivín
2. Masné výrobky trvanlivé Pikantní klobása
Mauz – výroba, s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu Farmářský čerstvý sýr kozí
Bc. Jakub Matoušek, Chotýčany
4. Mléčné výrobky ostatní Smetanový zákys
Jaroslav Auský, Lomnice nad Lužnicí
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Chléb podmáslový
Marek Baštýř, Lomnice nad Lužnicí
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Ořešák
Polanských, s.r.o.
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Zlatá lžínská slivovice
Lihovar Lžín, spol. s r.o.
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Roudenské kysané zelí bílé
Zemědělský podnik Malše, a.s.
9. Ostatní Sumec velký uzený volný
Blatenská ryba, spol. s r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

PhDr. Adolf Boháček - AB Agentura
Mobil: +420 608 444 537
Mail: bohacek@abagenturacz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.