VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Kraji Vysočina se soutěžilo o značku Regionální potravina

3. 6. 2016

Třebíč

Celkem 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Kraje Vysočina ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 54 produktů od 23 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina v Kraji Vysočina 2016 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

TLAČENKA SVĚTLÁ

Karel Doležal, Stařeč

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhodnoceno

 3.

Sýry včetně tvarohu

HEROLD

Moravia Lacto a.s.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

TVAROHOVÝ KRÉM SLAZENÝ S BORŮVKAMI

FARMA RODINY NĚMCOVY s.r.o.

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

CHLÉB CELOŽITNÝ KVÁSKOVÝ

Ing. Josef Elis, Velké Meziříčí

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

nevyhodnoceno

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

DALEŠICKÉ MÁJOVÉ

AKCIOVÝ PIVOVAR DALEŠICE, a.s.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY Z ČESKÉ BĚLÉ

Vesa Česká Bělá, a.s.

 9.

Ostatní

HRÁDECKÝ MED MEDOVICOVÝ

Mgr. Markéta Krejčová, Roučkovice

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Karel Coufal - Okresní agrární komora Třebíč

Tel.: +420 568 840 062

Mobil: +420 602 560 332

E-mail: karelcoufal@seznam.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.