V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

14. 5. 2014

(Hradec Králové, 13. května 2014) Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 122 produktů od 38 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské výrobky a kategorie ostatní.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Podle slov regionálního koordinátora Iva Konopy, ředitele Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje, měla komise velmi obtížnou práci: „Přihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, je jasně vidět, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky.“

K udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2014
  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Slavíkova sekaná ŘEZNICTVÍ – UZENÁŘSTVÍ U SLAVÍKŮ
2. Masné výrobky trvanlivé Klobása dekor česnek Skaličan a.s.  
3. Sýry včetně tvarohu Kozoovčí tvarohová homolka Petr Šourek  
4. Mléčné výrobky ostatní Bohemilk čerstvé mléko plnotučné 3,5% Bohemilk a.s.  
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Mělnický pecen Libor Obešlo  
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Medový dort Triton, s.r.o.  
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje 15% F.L. Věk Staročeský pivovárek s.r.o.  
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Farmářské kysané zelí David Smetana  
9. Ostatní Řepný sirob Foffová Oldřiška  

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Ivo Konopa

ředitel Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje

tel: 420 725 365 355

E-mail: oakhk@iolcz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.