VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

6. 5. 2015

(Hradec Králové, 5. května 2015) Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 103 produktů od 29 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas, pekařské výrobky a kategorie mléčné výrobky ostatní.

Výrobky hodnotily dvě 8 členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Podle slov regionálního koordinátora Iva Konopy, ředitele Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje, měla komise velmi obtížnou práci: „Přihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, je jasně vidět, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky.“

K udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2015 navrhly hodnotitelské komise 9 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Bohuslavická vepřovka
ZEPO Bohuslavice, a.s.
2. Masné výrobky trvanlivé Skalický uherák
SKALIČAN a.s.
3. Sýry včetně tvarohu Smetánkový mls – čoko poleva
Jiří Pácha
4. Mléčné výrobky ostatní Syrové kravské mléko
Agrodružstvo Lhota pod Libčany
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Koláč sváteční s povidlovou náplní
Libor Obešlo
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Babiččina kostka
Kvíčerovská pekárna spol. s r.o.
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Litobořský mošt - jablko a jahoda 3l
Jiří Pelikán
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Indiánské borůvky s fruktózou
KAND s.r.o.
9. Ostatní Kapr filet uzený pikant
Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Ivo Konopa
ředitel Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje
tel.: + 420 725 365 355
e-mail: oakhk@seznamcz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.