VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

17. 9. 2016

Den regionálních potravin Královéhradeckého kraje v rámci krajských dožínek  byl i letos vyvrcholením soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje. Letošní vítězové soutěže si svá ocenění slavnostně převzali z rukou předsedy komise Jindřicha Fialky, ředitele Odboru potravinářského Ministerstva zemědělství. Tato akce se konala sobotu 17. září 2016 v odpoledních hodinách na náměstí v Hradci Králové. Značka Regionální potravina, kterou administruje Státní zemědělský intervenční fond, je zárukou místního regionálního původu, letos se o ni v daném kraji ucházelo 111 produktů od 33 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 20 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.

Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy již sedmým rokem. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a pomoci jim uspět na trhu s jejich výrobky,“ představil soutěž Jindřich Fialka z Ministerstva zemědělství.

Výrobky hodnotily dvě osmičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Ze získání ocenění Regionální potravina máme radost. Považujeme to za určitou formu ocenění naší systematické dlouhodobé práce, která udržuje tradiční obor našeho zemědělství a pomáhá zachovat v naší krásné zemi funkční kulturní krajinu i zaměstnanost na venkově. Věříme také, že naše činnost přiláká pozornost a zvýší poptávku po zdravých a chutných potravinách z domácích zdrojů,“ vyjádřil se k ocenění Ladislav Vacek, ředitel společnosti Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

K  udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

VEPŘOVÉ SÁDLO SE ŠKVARKY Z RAMPUŠE

Petr Sokol, Rampuše

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Neoceněno

 

Sýry včetně tvarohu

FARMÁŘSKÝ SÝR ZAUZENÝ

FARMERS spol. s r. o.

 

Mléčné výrobky ostatní

SELSKÝ JOGURT ČERNÝ RYBÍZ František Kejklíček, Hradec Králové

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

BĚLOHRADSKÝ CHLÉB

Josef Rýdl, s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚTRNÍK ŠLEHAČKOVÝ

Zuzana Vaisová, Hradec Králové

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

FRYDRYCHŮV 100% JABLEČNÝ MOŠT JEDNOODRŮDOVÝ – TOPAZ

Miroslav Frydrych, Petrovičky

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

BOLEHOŠŤSKÉ KYSANÉ ZELÍ

AGROSPOL Bolehošť, a.s.

 

Ostatní

KAPŘÍ MEDAILONKY 2 x 120 G

Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Ing. Ivo Konopa - Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje

tel: + 420 725 365 355

E-mail: oakhk@seznam.cz

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.