VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

19. 4. 2016

Hradec Králové

Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 111 produktů od 33 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 20 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

VEPŘOVÉ SÁDLO SE ŠKVARKY Z RAMPUŠE

Petr Sokol, Rampuše

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Neoceněno

 3.

Sýry včetně tvarohu

FARMÁŘSKÝ SÝR ZAUZENÝ

FARMERS spol. s r. o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

SELSKÝ JOGURT ČERNÝ RYBÍZ František Kejklíček, Hradec Králové

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

BĚLOHRADSKÝ CHLÉB

Josef Rýdl, s.r.o.

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚTRNÍK ŠLEHAČKOVÝ

Zuzana Vaisová, Hradec Králové

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

FRYDRYCHŮV 100% JABLEČNÝ MOŠT JEDNOODRŮDOVÝ – TOPAZ

Miroslav Frydrych, Petrovičky

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

BOLEHOŠŤSKÉ KYSANÉ ZELÍ

AGROSPOL Bolehošť, a.s.

 9.

Ostatní

KAPŘÍ MEDAILONKY 2 x 120 G

Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Ivo Konopa - Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje

tel: + 420 725 365 355

E-mail: oakhk@seznam.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.