VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Šiklově mlýně se budou předávat ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina

15. 8. 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA

Zvole nad Pernštejnem 15. srpna 2018 Gastro festival bude mít 18. srpna v Šiklově mlýně premiéru. Zábavní park Šikland pořádá první ročník festivalu dobrého jídla a skvělých drinků z různých koutů světa. Tato jedinečná akce je ideálním místem k předávání letošních ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina. Do soutěže se letos přihlásilo 22 výrobců se svými 66 produkty, zvítězilo devět z nich.

Cesta do světa chutí začíná v Šiklově mlýně už tuto sobotu. Kdo holduje tradičním pochoutkám, nebo naopak netradičním a exotickým, kdo by chtěl vyzkoušet workshopy a získat inspiraci, ten je srdečně vítán. Každý si zde najde to své: začátečníci, zkušení i děti. Zároveň budou k dispozici atrakce westernového městečka, což znamená, že si můžete zastřílet z luku, vyzkoušet rýžování zlata, svézt se na koni nebo se vydat na vyhlídkovou jízdu vláčky. Součástí festivalu bude také sraz majitelů a milovníků Škodovek a nebude chybět ani ohňostroj.

Kde jinde představit vítěze letošního klání Regionální potravina Kraje Vysočina, než právě tady. Ke slavnostnímu předávání certifikátů dojde ve 12.30 a výhercům popřejí náměstek ministra zemědělství Patrik Mlynář a ředitel Regionálního odboru SZIF Brno Václav Říha.

Krajské soutěže o Regionální potravinu letos probíhaly už po deváté. Každoročně tím nejen výrazně obohacují zdravý a hodnotný jídelníček spotřebitelů, ale podporují také lokální výrobce a pomáhají nakupujícím orientovat se na trhu. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

Soutěží se v devíti kategoriích, letos se o značku na Vysočině ucházelo 66 produktů od 22 výrobců. A které výrobky nakonec značku získaly?

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Babiččina paštika

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.

 

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Náměšťská sušená klobása

Alois Stloukal, Náměšť nad Oslavou

 

 

Sýry, včetně tvarohu

Eidamský SALÁMOVÝ SÝR 40%

LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové Šunka s osmaženou cibulkou

Jaroměřická mlékárna, a.s.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Tyčinky lněné

Ing. Josef Elis, Velké Meziříčí

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Prosetínské trubičky

Radka Maršálková Lontrasová, Prosetín

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Medovina z Vysočiny – s příchutí Skořicová

Jiří Sláma, Chlístov

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Brambory konzumní Odrůda: ADÉLA

AUTEX CZ s.r.o.

 

Ostatní

KMÍNOVÝ OLEJ Z PETRÁVČE

Biogas Bohemia spol. s r.o.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.