VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

V Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

28. 5. 2015

(Příbram 28. května 2015) Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 91 produktů od 31 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 26 výrobků v kategorii Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas.

Výrobky hodnotila 7členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Podle slov regionálního koordinátora Ing. Hany Vandělíkové, ředitelky Regionální agrární komory Středočeského kraje, měla komise složitý úkol vybrat nejlepší výrobky: „Důraz byl kladen především na kvalitu použitých regionálních surovin, vyšší míru přidané hodnoty, ale také na správné označování výrobků.“

K udělení značky Středočeská Regionální potravina 2015 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Hovězí maso v pepři
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
2. Masné výrobky trvanlivé Davelský poličan
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
3. Sýry včetně tvarohu Provázky
Martin Homola, Liteň
4. Mléčné výrobky ostatní neuděleno
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Štrůdl slaný
Eva Brabcová, Benešov
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Špaldový řez s jogurtem
PANE spol. s r. o.
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Kounický ležák
Kounický pivovar, s. r. o.
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Český chřest – královská pochoutka
Romana Šafránková, Čtyřkoly
9. Ostatní Květový med z Ořecha
Ing. Vladimír Glaser, Ořech

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Hana Vandělíková, Bc. Gabriela Jeníčková - Regionální agrární komora Středočeského kraje

Mobil: +420 721 561 889, +420 721 315 260
E-mail: akpribram@atlascz, kisstredocesky@atlascz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.