Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vítězní producenti soutěže Regionální potravina v Libereckém kraji si převzali ocenění

18. 9. 2020

Prase na citronech, kozí sýr nebo krůtí klobása – to jsou jen některé z oceněných výrobků v soutěži Regionální potravina. V Libereckém kraji si ji převzalo devět oceněných producentů. Letos odborná porota vybírala z 81 produktů. 

Komise letos udělila značku Regionální potravina Libereckého kraje 2020 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Krůtí klobása PROMINENT

PROMINENT CZ s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Prase na citronech

Marek Piroch

 

Sýry včetně tvarohu

KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ s česnekem

Farma pod Ještědem s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

Farmářský rakytníkový jogurt

Farma Volavec s.r.o.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Učňovská houska

Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387,  

příspěvková organizace

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Borůvkovo tvarohový dort z Ralska

Ivana Jablonovská

 

Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

Prezidentský speciál 12°

Pivovar Volt s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Český česnek z Podkrkonoší

Jan Hradecký

 

Ostatní

Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku

Martina Papežíková

Už potřetí za sebou odbornou porotu oslovil česnek z hospodářství v Bělé na Jilemnicku. Jan Hradecký a Alena Mihulková ho pěstují na rodinných pozemcích, v tom jim pomáhá tamní červená půda s vysokým obsahem železa. Právě to, podle jejich názoru, dává jejich česneku vysoký obsah silic, laicky řečeno - sílu. „Máme velkou radost z ocenění. Potvrzuje nám to, že jdeme dobrým směrem. Snažíme se hospodařit s maximálním ohledem na přírodu. Motivuje nás stálý zájem o česnek, pro který si jezdí čím dál víc lidí přímo k nám a každý rok se vracejí – jako vlaštovky,“ dodává oceněná Alena Mihulková.

Letošním vítězům soutěže Regionální potravina v Liberci předávali ceny za Státní zemědělský intervenční fond Aleš Sobel a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.

Značku Regionální potravina můžou získat pouze malí a střední producenti zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.