VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Vítězové Regionální potraviny v Plzeňském kraji

11. 7. 2017

TISKOVÁ ZPRÁVA

Plzeň, 11. července 2017 – Již poosmé se v Plzeňském kraji soutěžilo o Regionální potravinu. Značku, která dává výrobkům punc kvality, může v každém kraji získat pouze devět z nich. Na stupeň vítězů přivádí výrobky jejich výjimečná kvalita, výborná chuť a suroviny z daného regionu. Hodnotitelská komise vybírala z 81 produktů od 27 výrobců, největší zájem byl o kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Sedmičlenná komise dnes hodnotila soutěžní výrobky za Plzeňský kraj. Tvořili ji zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

O soutěž je každoročně velký zájem. Letos bylo přihlášeno 81 výrobků. Zatímco v loňském roce byl největší zájem o kategorii Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas, letos vévodila kategorie Alkoholických a nealkoholických nápojů.

 

K  udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2017 navrhla hodnotitelská komise následujících osm výrobků:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŘEZNICKÝ COP PIKANTNÍ

ŘEZNICTVÍ – PIRNÍK, SPOL. S R.O.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

BEZ OCENĚNÍ

 

Sýry včetně tvarohu

ŠÁDIN

ING. OLGA LUKŠOVÁ

 

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍR

VÁCLAV DUB

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

KLATOVSKÝ SVATEBNÍ KOLÁČ

STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ KLATOVY

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MÜSLENKY S VIŠNĚMI

LENKA HAVLOVÁ

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

KAROLÍNA SVĚTLÁ 13°

ROBERT BENEŠ

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KOUZELNÉ HRUŠKY SE SKOŘICÍ

OD MACHÁČKŮ S.R.O.

 

Ostatní

SIVEN UZENÝ S HLAVOU

ZPRACOVNA RYB KLATOVY A.S.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

  

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 Ing. Ivo Šašek, CSc. - Krajská agrární komora Plzeň (Místní akční skupina Pošumaví, z.s.p.o., Úhlava, o.p.s.) Tel: +420 774 411 096

E-mail: regionalnipotravina@uhlava.cz

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.