VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Vysočina má své nositele prestižní značky Regionální potravina

28. 6. 2017

TISKOVÁ ZPRÁVA

Vysočina má své nositele prestižní značky Regionální potravina

Třebíč, 28. června 2017 – Také Kraj Vysočina už zná jména vítězů soutěže o značku Regionální potravina. Jedná se o 8 výrobků výjimečných kvalit, které pocházejí svými surovinami i výrobou přímo z regionu. Soutěžilo se v devíti kategoriích, o značku se zde ucházelo celkem 88 produktů od 26 výrobců. Nejsilnější zastoupení mělo na Vysočině 30 výrobků v kategorii Ostatní.

Hodnotitelská komise se skládala z 8 členů. Tvořili ji zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Krajské soutěže o Regionální potravinu letos probíhají už poosmé. Každoročně tím nejen výrazně obohacují zdravý a hodnotný jídelníček spotřebitelů, ale podporují také lokální výrobce a pomáhají nakupujícím orientovat se na trhu. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

K  udělení značky Regionální potravina kraje Vysočina 2017 navrhla hodnotitelská komise tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

NETÍNSKÝ VOSTŘÁK

FARMA RODINY NĚMCOVY S.R.O.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

BEZ OCENĚNÍ

 

Sýry včetně tvarohu

JAROMĚŘICKÝ ARCHIVNÍ SÝR

JAROMĚŘICKÁ MLÉKÁRNA, A.S.

 

Mléčné výrobky ostatní

ZÁKYS JAHODA

LACRUM VELKÉ MEZIŘÍČÍ, S.R.O.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

PIKÁRECKÉ PERNÍKOVÉ PRECLÍČKY

LUCIE KREJČOVÁ, PIKÁREC

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

TVAROHOVÝ MALINOVÝ DORT

DALEŠICKÉ CUKRÁŘSTVÍ S.R.O.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

BYLINNÝ SIRUP MÁTOVÝ S JABLKEM

VALERIE PELIKÁNOVÁ, OSTROV NAD OSLAVOU

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

BRAMBORY Z VYSOČINY – ODRŮDA PRINCESS

CF TRADING, S.R.O.

 

Ostatní

PSTRUH DUHOVÝ FILETA S KŮŽÍ

RYBÁŘSTVÍ KOLÁŘ, A.S.

 

 Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Okresní agrární komora Třebíč (OAK Třebíč)

Ing. Karel Coufal

Mobil: +420 602 560 332

Email: karelcoufal@seznam.cz                  

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.