VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje získalo osm místních produktů

30. 9. 2013

(Bruntál, 30. září) V neděli dopoledne proběhlo slavnostní vyhlášení prestižního ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Osm místních producentů bylo oceněno na gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko na zámku v Bruntále.

„Ministerstvo podporuje malé a střední producenty regionálních potravin již čtvrtým rokem. Je to záruka, jak se spotřebitelé dozvědí o kvalitních potravinách přímo z jejich kraje. A pokud je po místních produktech poptávka, může to mít vliv i na zaměstnanost v regionu,“ uvedl ministr Miroslav Toman.  Značka se uděluje ve 13 regionech České republiky, každý rok ministerstvo ocenění na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. Oceňuje se vztah výrobku k regionu, použité suroviny či senzorické vlastnosti. V Moravskoslezském kraji osmička nejlepších výrobků zvítězila v konkurenci 77 produktů od 27 výrobců.

Společnost Beskyd Fryčovice získala letos ocenění již potřetí, tentokrát za Moravské kysané zelí vařené. „Značka pro nás znamená prestiž a slyší na ní i nákupčí v řetězcích. Jsem rád, že se podporují české firmy, které využívají českou produkci. My se snažíme tento přístup rozšiřovat a v rámci skupiny AGROMĚŘÍN nabízet ryze české produkty přímo zákazníkům ve vlastních prodejnách potravin Rynek,“ vysvětlil ředitel Beskyd Fryčovice Leo Volný.

Soutěž každoročně osloví i producenty nováčky. Poprvé uspěla i Farma Menšík s Bio farmářským sýrem. „Ocenění nás potěšilo a rádi se jím pochlubíme, zvyšuje náš kredit u spotřebitelů. Řada z nich náš úspěch zaznamenala a stále se k nám vrací,“ sdělila spolumajitelka farmy Markéta Menšíková.

Slavnostní předávání proběhlo v rámci gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Návštěvníci mohli oceněné produkty na festivalu přímo ochutnat i zakoupit. Výrobky jsou k dostání zejména u výrobců, ve farmářských prodejnách či na místních trzích. V poslední době svůj sortiment o výrobky z krajů rozšířila i většina obchodních řetězců.

Značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2013 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

KABANOS EXTRA,

Jaroslava Klemensová - MASOMA

2. Masné výrobky trvanlivé Cena nebyla udělena
3. Sýry včetně tvarohu

BIO FARMÁŘSKÝ SÝR,

Farma Menšík

4. Mléčné výrobky ostatní

OVOCNÝ HLAVNICKÝ JOGURT, 

Zemědělské a obchodní družstvo HLAVNICE

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

TRVANLIVÉ TYČINKY SE SÝREM,

 HAVLÍK OPAL spol. s r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

SUŠENKA DORT, 2 x

GAMYS s.r.o.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

HORSKÝ PRAMEN KOJENECKÁ VODA

NUTREND D.S., a.s.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ZELÍ KYSANÉ MORAVSKÉ VAŘENÉ, 3 x

Beskyd Fryčovice, a.s. 

9. Ostatní

MED PASTOVANÝ, 2 x

RODINNÁ FARMA KOŠEC

 

Kontakt pro další informace:

Silvie Kořistková - Regionální agrární komora Ostravsko
Mobil: +420 734 461 940
Email: potravinasilvie@seznamcz  

 

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. V současné době značku nosí 373 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.