VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje obdrželo devět nových výrobků

14. 9. 2013

(Praha, 14. září 2013) Druhý zářijový víkend se v Hradci Králové konají tradiční oslavy sklizně. V sobotní poledne bylo z rukou náměstka ministra zemědělství Stanislava Kozáka na Královéhradeckých krajských dožínkových slavnostech oceněno devět nových výrobků značkou Regionální potravina Královéhradeckého kraje.

Dvoudenní dožínky zahájil Den zemědělství Královéhradeckého kraje. Během něj se uskutečnila prezentace nejnovější zemědělské techniky, ale také vyhlášení cen. „Dnes probíhá tradiční hlavní program s doprovodnými akcemi: koncerty kapel, vyhlášení krajské soutěže Potravinář roku a předání ocenění Regionální potravina,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, pod jehož záštitou se letošní krajské dožínky konají.

Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky, každý rok Ministerstvo zemědělství ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. Hodnotí se vztah výrobku k regionu, použité suroviny, inovativnost či specifické senzorické vlastnosti.

Právo označit výrobek logem Regionální potravina získaly například Hovorkovy hořické trubičky, které jsou vyrobeny pouze z místních surovin. „Značka Regionální potravina mi určitě pomůže, je to určitá forma propagace, kterou si jako malovýrobce nemohu dovolit. Také mě těší, že se lidé více zajímají o to, co jí a odkud to pochází,“ říká jejich výrobce Milan Hovorka.

Místo u hradecké Flošny a u Všesportovního stadionu v Malšovicích hostí kromě předávání cen Regionální potraviny také divadlo, folklórní soubory nebo odborné besedy. Bohatý program doplní např. práce s ovčáckým psem, stříhání ovcí a již tradiční slavnostní kočárový průvod.

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2013 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Krkonošský sulc

Zvičinské uzeniny a lahůdky s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé

Knížecí uherská klobása

SKALIČAN a.s.

3. Sýry včetně tvarohu

Plotišťské tajemství

František Kejklíček

4. Mléčné výrobky ostatní

Tvarohový dezert

Petr Sokol

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

Deštenský chléb 1200 g

Karel Rezner

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Hovorkovy hořické trubičky

Milan Hovorka

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

Rychnovský Kaštan 11°

Městský Podorlický pivovar s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Rakytník ovocná náplň

Ing. Pavel Cvrček

9. Ostatní

Předměřická mouka pšeničná hladká světlá

Mlýny J. Voženílek, spol. s r.o.

Kontakt pro další informace:

Ing. Ivo Konopa
Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje
Email: oakhk@seznamcz {oakhk@iolcz}
Tel.: +420 495 535 997   
Mob.: +420 725 365 355

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. V současné době značku nosí 373 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.